Siverek Taşhan'da elektrik telleri bakkalı küle çevirdi foto

Siverek Taşhan'da elektrik telleri bakkalı küle çevirdi foto

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde elektrik telleri, bir bakkal dükkânında ve bir evde yangının çıkmasına neden oldu.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde fırtınadan dolayı birbirine çarpan teller bir bakkal dükkanının ve bir evin üzerine düşmesi sonucunda meydana gelen yangında, iş yeri küle dönerken evde maddi hasar oluştu.

Yangın, Siverek ilçesine bağlı Taşhan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, fırtına nedeniyle mahallede bulunan elektrik telleri koptu. Kopan elektrik tellerinin bir bakkal dükkanının ve bir evin üzerine düşmesi sonucunda yangın çıktı.

Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri evde ve bakkal dükkânında çıkan yangını söndürürken bakkal dükkânı kullanılamaz geldi. Her iki yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Yangın sonunda bakkal dükkânı tamamen yanan işyeri sahibi Ramazan Yılmaz, mahallelerindeki elektrik tellerinin deforme olduğunu, en hafif rüzgâr esmesinde tellerin birbirine değerek tehlike oluşturduğundan dert yandı. Yılmaz, yangın sonucunda zararının 15 bin TL civarı olduğunu belirterek yetkililerden mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Mahalle sakinleri ise elektrik tellerinin eğri olmasından dolayı rüzgârda elektrik tellerinin birbirine dolandığını, tellerin iplerle taşlara bağlandığını belirttiler. Mahalle sakinleri, bu sebepten dolayı onlarca evin elektronik eşyasının yandığını, en son yangın ile birlikte caminin ses sisteminin de zarar gördüğünü kaydettiler.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.