Siverek'te Siyer Sınavı'na yoğun ilgi

Siverek'te Siyer Sınavı'na yoğun ilgi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Siverek halkı yoğun ilgi gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl "O'nu oku, O'nu yaşa" sloganıyla gerçekleşen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi merkez ve kırsalından yoğun katılım gösterildi.

Siverek merkezinde 2 okulda düzenlenen sınava bin 128 kişi katıldı. Sınava erkekler Osman Esat Efendi Ortaokulunda, kadınlar ise Yusuf Sami Kız İmam Hatip Lisesinde katıldı.

Sınava bir saat kala okullara akın katılımcıların heyecanlı olduğu gözlenirken, birçok kişi sınava anne ve babasıyla birlikte geldi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörü Hüseyin Şeker, "'O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla yaptığımız Siyer Sınavı'mız sona erdi. Kaybedenin olmadığı tek sınav olan Siyer Sınavı'mıza giren herkes sınavı kazanmıştır. Amacımız peygamber efendimizi tüm insanlığa model olarak sunmaktır. Sınava katılan herkesten Allah razı olsun." dedi.

Sınav sonrası duygularını paylaşan katılımcılardan Ayla Yılmaz, sınavın güzel geçtiğini belirterek, "Sınav çok basitti. Full çekeceğime inanıyorum. Yalnız kendi sınavımın değil, tüm adayların sınavının iyi geçmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Sınavının kolay geçtiğini dile getiren Merve Zilan Yalçın, kazanması durumunda annesiyle birlikte umreye gitmeyi istediğini söyledi.

Enes Gümüştaş, Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ederek, şunları söyledi: "Sınav kitabını bir kez okudum. Sınava girmemin amacı peygamber efendimizin hayatını öğrenerek, onun yaşantısını hayatıma tatbik etmektir."

Çocukları sınava giren Muhittin Bakan, bütün katılımcılara başarılar diledi. Bakan, "Bu sınavın amacı peygamber efendimizi tanıyarak, onun yolundan gitmektir. Bizler çocuklarımızın da onu tanımasını istiyoruz. Bugün toplumun peygamber efendimizi tanımaya ve örnek almaya ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

İlerleyen yaşına rağmen sınava katılmayı ihmal etmediğini ifade eden Ramazan Yıldız (65), "3 senedir üst üste sınava katılıyorum. En son girdiğim sınavda 65 puan almıştım. Sınava katılmayı tüm Müslümanlara tavsiye ediyorum. Yaşlı ve gençlerin bu sınava katılmasını istiyorum." diye belirtti. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.