Siverek'in içme suyu için adım atıldı

Siverek'in içme suyu için adım atıldı

Şanlıurfa'da Siverek ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılması planlanan Siverek İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin yapım sözleşmesi imzalandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa'da Siverek ilçesinin içme suyu ve arıtma tesisi sorununu çözüme kavuşturmak için harekete geçti.

İlçenin gelecekteki içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Atatürk Barajı'ndan alınan ham suyu arıtacak Siverek İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin yapım sözleşmesi bakanlık tarafından imzalandı.

20 Haziran 2016 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Siverek İçme suyu İsale Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Bu kapsamda 39,59 kilometre isale hattı ve gerekli içme suyu tesisleri (terfi merkezleri, depolar, küçük sanat yapıları) inşa edilecek.

Proje ile bölgeye memba kalitesinde su temin edeceklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Siverek İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Siverek ilçesinin ve civar yerleşimlerinin 2050 yılına kadar içme suyu arıtma ihtiyaçları karşılanacak. Bu kapsamda DSİ tarafından içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının karşılanması için günde 110 bin metreküp kapasiteli son derece modern bir içme suyu arıtma tesisi inşa edilecek. Söz konusu yerleşim yerlerine yılda yaklaşık 40 milyon metreküp içme suyu temin edeceğiz." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler