Siverek’te “İmam Hatip Okulları Haftası” etkinliği

Siverek’te “İmam Hatip Okulları Haftası” etkinliği

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, “İmam Hatip Okulları Haftası” nedeniyle ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından etkinlik düzenlendi.

Siverek ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ile Siverek Belediyesi, her yıl 13-21 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İmam Hatip Okulları Haftası” münasebetiyle etkinlik düzenledi.

Siverek- Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan Millet Bahçesinde düzenlenen etkinliğe Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Önder Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Önder İmam Hatipliler Derneği Siverek Temsilcisi Mustafa Sımak, imam hatip okulu öğretmenleri, imam hatip mezunları katıldı.

Sunuculuğunu İbrahim Gökkıyas'ın yaptığı program Mehmet Ali Tunç’un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, etkinliği düzenleyerek imam hatip mezunlarını bir araya getiren ÖNDER'e teşekkür etti. İmam hatip okullarının misyonuna değinen Yılmaz, “Bundan sonra imam hatipliler olarak bu toplumu başta manevi değerler açısından belli bir noktaya gelmesi için üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirmek boynumuzun borcudur.” diye konuştu.

ÖNDER Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ise konuşmasında imam hatipli olmanın ayrıcalık olduğunu belirterek,  "En zor şey imam hatip camiasına seslenmektir. İmam hatip hassasiyeti içerisinde bir araya gelmiş böyle bir toplulukta olmaktan hakikatten hem haz hem huzur duyduğumu belirtmek isterim.” dedi.

Önder İmam Hatipliler Derneği Siverek Temsilcisi Mustafa Sımak da çok önemli bir misyon üstlendiklerini belirtti.

Programı düzenlemelerindeki amacı özetleyen Sımak, “İmam hatip mezunları buluşmamızın inşallah devamı gelecektir. Bu programı yapmamızdaki amacımız, bir araya gelmek, istişare etmek ve tanışmaktı. İnşallah bu amacımızı yerine getirerek, programımızı sonlandırırız.” dedi.

Program, akşam yemeğinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler