Siyahi İngiliz gençler İslam'ı tercih ediyor

Siyahi İngiliz gençler İslam'ı tercih ediyor

İngiltere'de özellikle siyahi gençler arasında İslam'ın en çok tercih edilen din olduğu belirlendi.

İngiltere'de yaşayan ve Hristiyan ailelerde yetişen siyahi gençlerin çoğunlukla İslam'ı tercih ettiği açıklandı.

Müslüman gençlerin bir araya gelmesi ve sosyal faaliyetler yapmaları amacıyla başlatılmış bir proje olan Selam Projesi'nin başındaki isim Salih Lokman projeyi ve ülkedeki Müslümanları el Cezire'ye anlattı. Salih Lokman'a göre, ülkede birçok siyahi genç İslamı seçiyor ve bu gençlerin çoğu da Hristiyan ailelerden gelme.

Geçen mayıs ayında Londra'da öldürülen İngiliz asker Lee Rigby meselesine de değinen Lokman, Rigby'nin öldürülmesinin Müslüman gençlere mal edilmesinin yanlış olduğunu belirtti. Rigby cinayeti şüphelisi olarak tutuklanan iki siyahi gencin aslında kurban olduğunu, asıl faillerin sokaklarda serbest dolaştığını ifade eden Lokman İslam'ın şiddetle yanyana getirilmesiyle mücadele ettiklerini anlattı.

Salih Lokman, sonradan İslam'ı seçen siyahi gençlerin çoğunun geçmişlerinde kötü anılarının olduğunu, ayrımcılığa uğradıklarını ve şiddete meyilli olduklarını ifade ediyor. Onların bu özelliklerinin değişmesi için çaba gösterdiklerini kaydeden Lokman bu konuda karşılarına çıkarılan engellerden de şikayetçi.

Çoğu insanın 11 Eylül saldırılarından dolayı Müslüman'lara karşı olumsuz fikirlere sahip olduğunu ifade eden Lokman, insanlara İslam'ın şiddet içermeyen bir din olduğunu anlatmaya çalıştıklarını belirtti. Lokman, biz burada doğru, onurlu ve iyi bir hayat yaşamaya çalışıyoruz ve bir Müslüman olarak dinimizi ve normal hayatımızı bir arada yaşadığımızı göstermek istiyoruz dedi.

Lokman ülkedeki siyahi gençlerin İslam'ı seçerek hayatlarını düzene soktuklarını, evlenip aile sahibi olduklarını ifade ediyor, onlara ellerinden gelen bütün yardımları yaptıklarını belirtiyor.

İslamiyetin ülkedeki gençler, özellikle de siyahi gençler arasında giderek yaygınlaştığını ifade eden Lokman, yaklaşık on yıl öncesine kadar 106 bin civarında olan siyahi Müslüman sayısının şu anda 270 bin civarında olduğunu söyledi. Bunun da ülkedeki siyahi nüfusun yaklaşık yüzde 14,5'ine tekabül ettiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.