Siyaset ve medya kurumu sorumluluk bilinciyle hareket etmeli

Siyaset ve medya kurumu sorumluluk bilinciyle hareket etmeli

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, siyaset ve medya kurumunun sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Toplumsal yozlaşmanın önüne geçmek için hem siyaset hem de medya kurumunun üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, her iki kurumun da sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini söyledi. 

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle basın ziyaretleri kapsamında İLKHA Batman İrtibat Bürosunu ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetini karşılayan İLKHA Batman Temsilcisi M. Fatih Akgül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktardı.

Ziyarette bir konuşma yapan Durmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensuplarına bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Gazetecilik ulvi bir meslektir"

Gazetecilerin öneminin çok fazla olduğuna işaret eden Durmaz, "Gazetecilerin toplumu yönlendirmedeki ehemmiyeti çok fazladır. Bu manada sorumlu bir gazetecilik yapmak toplumun beklentileri arasındadır. Biz siyasi kurumun gazeteci kurumuyla ortak noktası vardır. Çünkü gerçekten bizler toplumun sorun ve sıkıntılarının neler olduğunu tespit edip bunu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu konuda sizler de bu fikir ve düşüncelerimizin, tespitlerimizin kamuoyuyla paylaşılmasında aracılık ediyorsunuz. Gazetecilik bu manada ulvi bir meslektir." dedi.

"Medya önemli bir araç"

Gazetecilerin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, “Gerçekten sorumluluk hissiyatıyla bütün gazetecilerin bu mesleği icra etmesi gerekmektedir. Bugün medya alanında ciddi gelişmelerin yaşamasıyla birlikte artık medya sektöründe birçok değişiklikler ve gelişmeler meydana geldi. Medyanın 20'nci yüzyılın ortalarından bu yana radyo ve televizyonun gelişmesiyle birlikte ve sonrasında internetin de yaygınlaşmasıyla bu sektör herkesin ilgi gösterdiği bir alan olmaya başladı. Toplum arasında yaşanılan sıkıntıların, problemlerin çözümü noktasında medya çok önemli bir araç oldu." şeklinde konuştu.

"Televizyon görüntüleri gençliği ifsat ediyor"

Sorunların çözümü noktasında medyaya büyük sorumluluk düştüğünün altını çizen Durmaz, "Çok büyük olumlu gelişmelerle beraber olumsuzluklar da yaşandı. Bu olumsuzlukların başında ne yazık ki toplumsal yozlaşma geliyor. Çünkü bugün medya sorumluluk alıp görevini yerine getirmediği zaman toplumda yozlaşma meydana geliyor. Bugün televizyon görüntüleri maalesef gençliği ifsat ediyor. Hepimiz sorumlu bir birey olarak toplumun bu manadaki sorununa el atmamız lazım. Hepimize görevler düşüyor. Bu görevleri yerine getirmemiz lazım. Toplumsal yozlaşmanın önüne geçmek için hem siyaset hem de medya kurumu üzerine düşeni yapmalıdır. Bu kurumlar üzerine düşeni yaparsa inanıyoruz ki bugün toplumsal yozlaşma azalacaktır. Toplumsal ve kültürel yozlaşmanın önüne geçebilmek adına çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.