Siyer Sınavı ile Peygamberin izinden giden bir gençlik yetiştirmek istiyoruz

Siyer Sınavı ile Peygamberin izinden giden bir gençlik yetiştirmek istiyoruz

​Anadolu Gençlik Derneği Bitlis Şube Başkan Yardımcısı Cezmi Karasu, düzenledikleri Siyer Sınavı ile Hazreti Muhammed'in izinden giden bir gençliğin yetişmesini hedeflediklerini belirtti.

2019 Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi yarışması cevap anahtarı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından, Türkiye genelinde organize edilen ortaokullar arası “Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi” yarışması, Bitlis’te yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen sınav, Bitlis merkez ve 5 ilçesinde düzenlendi. Sınava bin 600’ü aşkın öğrenci kayıt yaptırarak, sınava katılım sağladı. Bitlis merkez Dideban Ortaokulu’nda gerçekleştirilen sınav büyük bir heyecanla başladı.

Gerçekleştirilen sınavla ilgili İLKHA’ya açıklamada bulunan Anadolu Gençlik Derneği Bitlis Şube Başkan Yardımcısı Cezmi Karasu, siyer sınavıyla Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesselem) izinden giden bir gençliğin yetişmesini hedeflediklerini belirtti.

Bu yıl ikincisi düzenledikleri ortaokullar arası “Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi” yarışmasına yoğun bir katılım sağlandığını dile getiren Karasu, toplumun her geçen gün Peygambere karşı hassasiyetinin arttığına dikkat çekti.

“Peygamberin izinden giden bir gençliğin yetişmesini hedefliyoruz”

Karasu, “Anadolu Gençlik Derneği olarak bu yıl ortaokul öğrencilerimize yönelik siyer sınavının ikincisini yapıyoruz. Türkiye geneli olarak yaptığımız bu sınavı, ilimiz merkez ve 5 ilçesinde gerçekleştiriyoruz. Sınav öncesi gerekli duyuruları yaptık. Sınavda tabi tutulacak siyer kitabını dağıttık. Kayıt yapan öğrencilerimiz, kitabı okuyarak sınava hazırlandılar.” dedi.

Siyer sınavını yapmalarındaki amacın, Peygamberin izinden giden bir gençliğin yetişmesi olduğunu belirten Karasu, şunları söyledi: “Buradaki amacımız Peygamber Efendimizin izinde ahlaklı, maneviyatı olan, anne babasına karşı itaatkâr bir gençlik yetiştirmektir. Hamdolsun ki gelen veli ve öğrencilerin gözlerinde bu heyecan ve güzelliği görüyoruz. Siyer-i Nebi sınavlarına karşı bir heyecan var. Güzel bir katılım var. Bu yıl il genelinde bin 600 küsur katılım sağlandı. Önümüzdeki yıllarda bunu 2-3 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Her yıl bir önceki yıla nazaran katılım artmaktadır. Bunun daha da artacağına inanıyoruz. Toplumun siyer sınavına olan teveccühünü çok güzel olduğunu görüyoruz. Diğer STK’larında bu konuda çalışmaları var. Peygamberi tabanımıza, milletimize anlatacağız.”

İLKHA

2019 Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi yarışması cevap anahtarı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler