Siyer Sınavı Karabük’te büyük heyecan yaşattı

Siyer Sınavı Karabük’te büyük heyecan yaşattı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Karabük’te ilk defa düzenlenen Siyer Sınavı büyük heyecan yaşattı.

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de büyük heyecan yaşattı.

Türkiye genelinde 200 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşen sınav, Karabük’te ilk defa düzenlendi. 64'ü il, 150'si ilçe olmak üzere toplam 220 merkezde düzenlenen sınava 7'den 70'e 200 binden fazla kişi iştirak etti. Saat 10.30'da başlayan sınav 2 saat sürdü.

Peygamber Sevdalıları Platformu Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Karabük’te ilk defa düzenlenen "Bin bir ödüllü" Kutlu Doğum Siyer Sınavı Karabük Mevlana Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Sınav sonrası açıklamalarda bulunan platforma yetkililerinden Mazlum Bulut ve Nimetullah Taş,  Karabük’te ilk defa düzenlenen sınava güzel bir ilginin olduğunu, gelecek yıllarda daha büyük katılımlar beklediklerini ifade ettiler.

Platform yetkilisi Mazlum Bulut, "Platform olarak bizim çeşitli faaliyetlerimiz de var. Kur’an-ı Kerim Meal Sınavı, Siyer Sınavı, Peygamber Efendimizi anma etkinliği olarak da çeşitli il ve ilçelerde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemekteyiz. Genel olarak amacımız topluma Peygamber Efendimizin aşkını, yaşayışını ve ahlakını taşımaktır." dedi.

Nimetullah Taş ise şöyle konuştu: "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu sene sadece Siyer Sınavı düzenledik. Ama önümüzdeki senelerde Kutlu Doğum etkinlikleri olsun, Meal Sınavı etkinlikleri olsun daha farklı farklı etkinlikler de Karabük’te düzenlemeyi düşünüyoruz."

Sınava 1'inci kategoriden giren ve sınav sonrası duygularını paylaşan küçük çocuk, "Sorular kaliteliydi. Sınava çalıştığım yerler kadar hazırlandım, hazırlanamadığım yerler de vardı. Ama yine de iyi geçti." derken, diğer katılımcılarda genel olarak şu düşünceleri paylaştı:

"Gerçekten çok faydalı, çok güzel bir hizmet. Umre ödülü olması teşvik ediyor ve bu teşvik sayesinde peygamber efendimizin hayatını öğrenmiş oluyoruz. Belki hiç bilmeyen, hiç siyer kitabı okumamış insanlar bile umre ödülü olduğu için 'sınava çalışayım umreye gideyim' diyebiliyor."

Bu tür sınavların düzenlenmesinin gençleri teşvik anlamında güzel bir çalışma olduğunu belirten katılımcılar, bundan sonraki dönemlerde de benzeri etkinlerin yapılmasını istediler.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.