"Siyer Sınavı'nın amacı siyerin insanların hayatına nakşedilmesidir"

"Siyer Sınavı'nın amacı siyerin insanların hayatına nakşedilmesidir"

Şanlıurfa'da katılımın yoğun olduğu Siyer Sınavı'nı değerlendiren veliler, öğrenciler ve görevliler, Siyer Sınavı'nın İslam'ı ve Peygamberin hayatının öğrenilmesi açısından önemli olduğunu ifade ettiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlenen, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı Siyer Sınavı, Şanlıurfa'da yoğun katılımla gerçekleşti.

Siyer Sınavı'na kayıtlı bulunduğu okula velileri ile birlikte gelen öğrenciler, sınav saati gelince sınava giriş yaptılar. Çocuklarına sınava gireceği sınıfa kadar eşlik eden veliler, sınavın bitmesini okulun bahçesinde heyecanla beklediler.

"Bu yaşta Siyer ve İslam öğrenmeyen gençleri uyuşturucu bataklığında görüyoruz"

Çocuğunun kendisine Siyer Sınavı'na kaydolacağını söylediğini belirten öğrenci velisi Hüseyin Genç, "Hayırlısı olsun. En azından, kendisini ve dini bilgisini geliştirir. Çocuklarımıza bu yaşta İslam'ı öğretemezsek ilerde imkânsız olur. Çoğu gençlerimiz İslam'ı bilmiyor. Bilmediği zaman ne oluyor? Görüyoruz işte, ya madde bağımlı, tinerci gibi kötü alışkanlıklar edinmiş bir şekilde heba olup gidiyor." dedi.

Çocuklarının 6 tanesi Siyer Sınavı'na giren Mehmet Kaya, Peygamber Efendimizin hayatını okuyup, öğrenmek kadar güzel bir şeyin olmadığını düşünerek, çocuklarının hepsini Siyer Sınavı'na kaydettiğini söyledi.

Kaya, yetişen neslin Hz. Muhammed'in hayatını öğrenmesinin onlara rehber olacağını ve çok fayda sağlayacağını düşündüklerini de sözlerine ekledi.

4'üncü sınıfa giden çocuğunu Siyer Sınavı'na kaydedip, sınav günü kayıtlı olduğu okula getiren Abdulmuttalip Akaltun ise oğluna sınava hazırlanmasında yardımcı olduğunu ve herkesin Siyer Sınavı'na katılma tavsiyesinde bulunarak, sınavın devamını diledi.

Gerçekleşen 'Siyer Sınavı' sonrası duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonuna aktaran öğrenciler, Siyer Sınavı'nın oldukça güzel geçtiğini söyleyerek, sınava hazırlanma aşamasında kaynak olarak verilen kitabı 2-3 defa okuduklarını belirtiler.

Siyer Sınavı'nın oldukça güzel geçtiğini ifade eden Gülen Ercan, 1-2 defa okuduğu kitaptan Peygamber efendimizin bilmediği yönleri, nasıl bir hayata sahip olduğunu öğrendiğini dile getirdi.

Sınav öncesi okuduğu kaynak kitaptan, Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendiğini söyleyen Muhammed Eren Toprak, "Peygamber Efendimize yapılan boykot, zulüm ve yaşadığı zorluğu öğrendik. Hz. Muhammed'in İslam'a davetinin kolay geçmediğini ve Peygamberliğin kolay olmadığını öğrendik." dedi.

Siyer Sınavı'na çok iyi hazırlandığını belirten Dilşah Bardak, bazı soruları kolay, bazılarının ise zor olduğunu ifade ederek, sınavın düzenlenmesinde Peygamber'in hayatının öğrenilmiş olmasının sevindirici olduğunu ve herkesin katılması gerektiğinin tavsiyesinde bulundu.

Siyer Sınavı'na katılan Mehmet Ali Demir, Rabia Albayrak ve Ömer Faruk Çetin ise sınavlarının güzel geçtiğini ve bu gibi sınavlarla Peygamber efendimizin hayatını, sünnetlerini, insanlara karşı olan merhametini öğrendiklerini kaydettiler.

Sınavda görevli olanlar ise Siyer Sınavı'nın insanlara çok faydalı bir sınav olduğunu ifade ederek, bu gibi sınavların daha da çok yapılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ettiler.

Hazreti Peygamberin çok çile ve işkencelere maruzlara kaldığını söyleyen Platform görevlilerinden Eyyüp Baydıllı, "Peygamber Efendimizin hayatını ele alırsak, Peygamber Efendimiz çok çileler çekmiş. Çok eziyetler ve işkencelere maruz kalmış. Ve bu dini buraya kadar getirmek için, büyük çaba sarf etmiştir. Biz bugün yetişen neslimizi bilinçlendirmek ve geliştirmek için elimizde ne kadar gayret ve çaba sarf gelirse hepsini sarf etmemiz gerekir. Sınava katılan öğrencilere şunu söylemek istiyorum. Ben bu sınava girdim düşüncesinde olmaması lazım. Bilakis şu düşünce olması lazım. Ben Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitabını aldım ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için bir adım attım. Bir ilim elde ettim." dedi.

Siyer sınavlarına daha da çok katılım olması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden görevlilerden İsmail Bakar, "Bu gibi sınavlara daha da çok katılım olması için elimizden geleni yapacağız. Hz. Âdem'den bu yana Allah'ın dinini tanıtmak için nebiler, resuller gelmiş. Ve bunlarla ilgili sahifeler ve kitaplar inmiş. Peygamber Efendimizin insanlara getirdiği ahlak ve düzenden haberdar olmamız için bu sınavların yapılması çok güzel bir şeydir. Bu siyer sınavı insanlara gerçekten de çok faydalıdır. Siyer sınavı bizi yönlendirecek kapasitede ve bizim hayatımızı düzene kayacak bir şekildedir." ifadelerini kullandı.

Bir diğer gönüllü Müslüm Yıldız ise "Siyer Sınavı'nın bir amacı da siyerin insanların hayatlarına nakşedilmesidir. Biz de bu Siyer Sınavı'nda katkımız olsun niyetiyle, gönüllü olarak görevli olduk ve görevimiz tamamladık." diye konuştu. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)









































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler