Siyer Sınavı'nda dereceye giren öğrencilere umre semineri verildi

Siyer Sınavı'nda dereceye giren öğrencilere umre semineri verildi

Gaziantep’te düzenlenen Umre ödüllü “Siyer-i Nebi” sınavına girerek derece giren 48 öğrenci, umre öncesi Gaziantep İl Müftülüğünde düzenlenen seminere katıldı.

Gaziantep İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi’nin birlikte organize ettiği Umre ödüllü “Siyer-i Nebi” sınavında birinci olan 48 öğrenciye umre öncesi seminer verildi.

İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminerde, umreye gitmeye hak kazanan öğrencilere umre ibadeti ile neler yapmaları gerektiği yönünde bilgiler verildi.

Siyer-i Nebi kitabından sınava giren ve sınavda birinci olan 48 öğrenci, umreye gidecek olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdiler.

Seminerde bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, bu ülkenin asıl çimentosunun İslam olduğunu söyleyerek, “Tarih bizim en büyük gücümüzdür. Tarih bir milleti yıkıldığı yerden kaldırır. Bu bilinç ve şuurla, Şahinbey Belediye Başkanımız Çanakkale’ye 42 bin öğrenci gönderdi. Göndermeye de devam ediyor. Bu ülkenin çimentosu dindir.  Din gitti mi elden ne dünya kalır ne ahret kalır. Dini, kültür ve ahlakı bir tarafa atarsan bizim medeniyetimizden ortaya hiçbir şey kalmaz.” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da genç yaşta Umreye gitmenin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Tahmazoğlu, “Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum Allah umrenizi şimdiden mübarek eylesin. Çok güzel bir yere gidiyorsunuz. Orada bol bol zem zem suyu içip, dua etmek lazım. Oraya gittiğinizde ülkemize, milletimize ve bizlere dua edin. Ülkemiz belli süreçlerden geçiyor. Şaha kalkınca düşman çoğalıyor. Bu defa saldırılar artıyor. Ama iyi yoldayız. Ülkemiz doğru yolda ilerlediği için bu tür saldırılara da maruz kalıyor. Biz dünyaya adalet ve merhamet gelsin istiyoruz. Bunun içinde dua edin ülkemiz güçlensin ve büyüsün.” şeklinde konuştu.

Tahmazoğlu, konuşmasını İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürüttükleri sınav ile bilgiler vererek noktaladı.

Umreye gidecek olan öğrenciler ise mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadıklarını ifade ederek, “Bizim için inanılması zor bir durum gerçekleşiyor. Genç yaşta Umreye gidiyoruz.” diyerek sevinçlerini dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.