Siyer Vakfı Başkanı İttihadul-Ulema’yı ziyaret etti

Siyer Vakfı Başkanı İttihadul-Ulema’yı ziyaret etti

Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım ve beraberindeki heyet İttihadul-Ulema’yı ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, vakıf yetkililerinden oluşan bir heyetle birlikte Âlimler ve Medreseler Birliği'ni (İttihadul-Ulema) ziyaret etti.

Yıldırım ve beraberindeki heyet, İttihadul-Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, Genel Sekreter Muhammed Özer, eğitim sorumlularından Abdulkuddüs Yalçın ve Abdurrahman Özekinci tarafından karşılandı.

Ziyarette, medrese faaliyetleriyle ilgili bilgi alan Yıldırım, âlimlerin bir arada bulunarak ümmetin içerisindeki sorun ve sıkıntılara çözüm arayışı içerisine girmeleri gerektiğini vurguladı.

Medreselerin halk üzerinde ciddi etkisi bulunduğu ifade İttihadul-Ulema Genel Başkan Yardımcı Mehmet Şenlik ise, Türkiye’nin birçok yerinde eğitim faaliyetleri yürüttüklerini ve çalışmalarının gün geçtikçe çoğaldığını dile getirdi.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyaret, İTTİHAD'ın manevi kurucularından Molla Mizgin’in ‘Diwana Mizgin’ adlı kitabının misafirlere hediye edilmesi ile son buldu.  (İLKHA)

 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.