Siyonist bakandan esir konusu için gizli BAE ziyareti

Siyonist bakandan esir konusu için gizli BAE ziyareti

İşgal rejimi Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Pazar günü, Gazze Şeridi'nde esir tutulan işgal askerleri konusunu görüşmek üzere gizlice BAE'ye gitti.

İşgal rejimi Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri'ni gizlice ziyaret ederek, Gazze Şeridi'nde esir tutulan işgal askerleri konusunu görüştüğü bildirildi.

Edinilen bilgilere göre Katz'ın başkent Abu Dhabi'de Birleşik Arap Emirlikleri hükümetinden önemli bir bakanla görüştüğü kaydedildi.

Siyonist bakanın ayrıca Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Çevre Konferansı'na katıldığı, BM eski Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmesinde de esir işgal askerleri konusunu gündeme getirdiği belirtildi.

İşgal ordusunda görev yapmış yüksek rütbeli eski bir subay, Kasım ayında yaptığı açıklamada, işgal askerleri Hadar Goldin ve Oron Shaul'u El-Kassam Tugayları'ndan geri almayı başaramadıklarını itiraf etmişti.

İşgal rejiminden yapılan açıklamada Katz'ın Abu Dhabi'de BAE'li önemli bir şahsiyetle de görüştüğü ve tarafların ikili ilişkilerin yanında, İran'ın bölgede oluşturduğu tehdidi de ele aldıkları kaydedildi.

Siyonist bakanın BAE'li yetkililerle görüşmelerinde ayrıca iki ülke arasında çeşitli alanlarda ekonomik işbirliği imkânlarının konuşulduğu ve Katz'ın işgal rejimi, Ürdün ve Körfez ülkelerini birbirine bağlayacak tren hattı projesini de gündeme getirdiği belirtildi.

İşgal rejimiyle BAE arasında diplomatik ilişki olmamasına rağmen iki ülkenin gizlice yürüttükleri ilişkilerin ayrıntıları zaman zaman su yüzüne çıkıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler