Siyonist çete Muş'ta tel'in edildi

Siyonist çete Muş'ta tel'in edildi

Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatıp, Müslümanları katleden Siyonist terör çetesi Muş'ta düzenlenen basın açıklamasıyla tel'in edildi.

Muş'ta faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşları (STK), 13 Temmuz Perşembe günü ibadet amacıyla camiye giden 2 Filistinlinin Mescid-i Aksa'nın girişinde, bir Filistinlinin de mescidin avlusunda şehit edilmesi ve Harem-i Şerif'in ibadete kapatılarak, cuma namazı kılınmasının engellenmesine tepki amacıyla ortak basın açıklaması düzenlediler.

 Cuma namazına müteakip Merkez Tuba Camii'nin önünde gerçekleşen basın açıklamasını STK'lar adına Şerafettin Yıldız okudu.

Siyonist çetenin Müslümanlara ve kutsallarına yönelik saldırısının artarak devam ettiğini belirten Yıldız, bu baskı ve zulümlerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yıldız, "Bir taraftan Gazze'ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken, diğer taraftan Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır. 1948 yılında işgal ile başlayan ve Filistin topraklarının tamamını işgal etmek üzere devam eden Siyonist İsrail politikası, bir taraftan öldürme, bir taraftan çocuklar dâhil hapsetme; ev ve iş yerlerine el koyarak Yahudi yerleşimcileri yerleştirmek suretiyle hedefine ulaşmaya çalışmaktadır. 1967 yılından beri defalarca Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasını engelleyen İsrail, mescidi tamamen ibadete kapatarak kendi mabetlerini inşa etmek arzusundadır. Bu hedef doğrultusunda hukuksuz bir şekilde Filistinlileri evlerinden, yurtlarından çıkararak yeni yerleşim yerleri yoluyla işgalini genişletmeye çalışan Siyonistler, diğer taraftan Mescid-i Aksa ve Kudüs etrafında yaşayan Müslümanlara yönelik fiziki ve psikolojik saldırılarını da her geçen gün artırmaktadır." dedi.

Yaşanan saldırı ve işgal politikasına karşı bütün Müslümanların tek ses şeklinde meydanlara inmesi gerektiğine vurgu yapan Yıldız, şunları söyledi: "Kudüs'te yaşanan bu saldırılar, tüm Müslümanların kutsalı olan Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması ve Yahudi yerleşimcilerin içeriye alınması, Mescid-i Aksa'nın kapısında namaz kılan insanlara saldırılması, olan biteni protesto eden Filistinlilere yönelik saldırılar ve haksız gözaltılar tamamen bir işgal politikasının sonuçları olmakla beraber her bir eylem ayrı ayrı suç niteliğindedir. İnsanın en kutsalı, dokunulmaz olan yaşam hakkı, ibadet özgürlüğü, Kudüs ve Mescid-i Aksa uluslararası hukukun ve tüm insanlığın koruması altında olmalıdır. Bizler Kudüs'ün tamamen özgür olması, Mescid-i Aksa'nın ibadete açılması, ezanın Kudüs'ün her yerinde okunabilmesi, hapsedilen Filistinlilerin serbest bırakılması, Filistinlilere yönelik zulmün son bulması için Türkiye'nin dört bir yanında Filistin haklıyla dayanışma ve özgür Kudüs için meydanlara iniyor, sokaklara çıkıyoruz. Herkesi de Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için bu eylemlere davet ediyoruz."

Basın açıklamasına; HÜDA PAR Muş İl Başkanlığı, Muş İHH, Memur-Sen Muş Şubesi, Eğitim-Bir-Sen Muş Şubesi, Lale-Der, Ön-Der, Bayındır Memur-Sen, AGD, Özedönüş-Der, Zehra-Der, Selam-Der, Cihannüma, TÜGVA, Ensar Vakfı, Eğitim-Bir-Sen Üniversite Temsilciliği, Sultan Alparslan 1071 Kültür ve Dayanışma Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti destek verdi.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler