Siyonist çeteye karşı durmak namus borcu olmuştur

Siyonist çeteye karşı durmak namus borcu olmuştur

Siyonist işgal çetesinin saldırılarına tepki gösteren Adıyaman'daki STK'lar, terör şebekesine karşı durmanın namus borcu olduğunu belirtti.

Adıyaman'da sivil toplum kuruluşları tarafından Siyonist terör şebekesinin saldırılarını lanetlemek amacıyla ortak bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

Cuma namazına müteakip Ulu Camii önünde toplanan kalabalık, Demokrasi Parkı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında  "Kahrolsun İsrail, iş birlikçi ABD" sloganları atılarak, tekbirler getirildi. Parkın önünde toplanan Adıyamanlılar, "Kudüs Onurumuzdur", "Mescid-i Aksa Onururmuzdur", "Kudüs düşerse Mekke düşer, Medine düşerse İstanbul düşer, biz düşeriz." yazılı pankartlar taşıdılar.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Hamit Aslan, yarım asırdır Kudüs'ü işgal altında tutan terör çetesinin bu kez de gözlerini Mescid-i Aksa'ya dikerek, burada alınların secdeye varmasına engel olduğunu belirtti.

Aslan, "Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte, bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Kudüs'e 1948'den beri yapılan işgaller bir yurda değil, bizatihi İslam'a karşı yapılan bir saldırıdır. Artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemizde Ezan-ı Muhammedi'yi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuz, eşkıyalıklar son bulana, zalimler kaçacak delik arayana kadar devam edecektir Allah'ın izniyle." dedi.

Siyonist işgal şebekesinin, işgal ettiği Filistin topraklarını terk etmesi gerektiğini vurgulayan Aslan, sözlerine şöyle devam etti: "Sivil toplum kuruluşları olarak Türkiye'den İsrail'e çağrıda bulunuyoruz. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Mescid-i Aksa derhal ibadete açılmalı, Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki tüm kutsal mekânlar Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır. Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır. Mescid-i Aksa için kurulmuş olan İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere tüm uluslararası mekanizmalar, devletler, birlikler derhal bu işgal ve saldırılara son verecek tedbirleri almalıdır. Hangi amaçla kurulmuş, hangi görüşte olursa olsun, tüm sivil toplum kuruluşları ve inisiyatif grupları Filistin halkıyla dayanışma içerisine girmeli ve eylemlerle, kampanyalarla onlara destek vermelidir."

Herkesi, Kudüs sokaklarında mazlumların sesine ses olabilmek adına bu eylemlere davet eden Aslan, "Bizler, Kudüs'ün tamamen özgür olması, Mescid-i Aksa'nın ibadete açılması, ezanın Kudüs'ün her yerinde okunabilmesi, hapsedilen Filistinlilerin serbest bırakılması, Filistinlilere yönelik zulmün son bulması için Türkiye'nin dört bir yanında Filistin halkıyla dayanışma ve özgür Kudüs için meydanlara iniyor, sokaklara çıkıyoruz. Herkesi de Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için bu eylemlere davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.