Siyonist esir subayın babasından sahte tören itirafı

Siyonist esir subayın babasından sahte tören itirafı

Gazze Şeridi'nde esir tutulan işgal subayı Hedar Goldin'in babası Simha Goldin, Hamas'a zafer duygusu yaşatmamak amacıyla kayıp oğulları için cenaze töreni düzenlediklerini söyledi.

Simha Goldin, oğlunun esir düşmesinin 5'inci yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, cenaze töreniyle defnedilen tabutun aslında boş olduğunu ve içinde oğlunun cesedinin bulunmadığını itiraf etti.

Ailenin işgal ordusunun ve politikacıların baskılarına boyun eğdiğini belirten Simha Goldin, oğlunun esir düşmesinin hemen ardından kendilerine bir heyetin geldiğini ve Hamas'ın canlı bir işgal askeri esir aldığı propagandası yapmasını engellemek amacıyla Hedar Goldin için cenaze töreni düzenlenmesini teklif ettiğini açıkladı.

Simha Goldin, cenaze töreni düzenleme kararını, aile dostu ve dönemin savunma bakanı Moşe Yaalon ve askeri başhahamla birlikte aldıklarını, kendilerine Hedar Goldin'in cesedinin getirilerek defnedileceği sözünün verildiğini belirtti.

Esir işgal askerinin babası, işgal rejimi eski başbakanı Ehud Olmert'in oğluyla ilgili açıklamalarını da eleştirdi.

Olmert, Hedar Goldin'in ailesinin, oğulları için cenaze töreni düzenlediğini ve kalıntılarının getirilmesi için ağır bir bedel ödemeye gerek olmadığını söylemişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler