"siyonist işgal rejiminin Gazze'ye ilacın girişini engellemesi soykırımdır"

"siyonist işgal rejiminin Gazze'ye ilacın girişini engellemesi soykırımdır"

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Ağı, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ndeki ilaç girişini engellemesi, Filistin halkına yönelik soykırım suçunun bir parçası olarak değerlendirildiğini açıkladı.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Ağı, Gazze Şeridi'nde yaşanan insani krize dikkat çekerek, işgal rejiminin bölgeye gerekli olan ilaçların girişini engellemesini, Filistin halkına yönelik soykırım suçunun bir parçası olarak nitelendirdi.

siyonist rejimin bombardıman ve saldırılarından kurtulan insanların ilaç yokluğu nedeniyle ölüm tehlikesi altında olduğuna vurgu yapan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Ağı, Gazze Şeridi'nde yaşayanların ağrı kesiciler, antibiyotikler gibi temel ilaç türlerine erişiminde ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Ayrıca, özel bakım ve acil servis için gerekli olan tesislerin de eksikliğine dikkat çekerek, bu durumun Gazze'deki yaralı ve hastalar için hayati risk oluşturduğunu ifade etti.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Ağı, Gazze'deki insani krize acil çözümler bulma ve işgal rejiminin bu tür engellemelerine son verme çağrısı yaptı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.