Siyonist işgalciler 6 ayda 500 Filistinliyi alıkoydu

Siyonist işgalciler 6 ayda 500 Filistinliyi alıkoydu

​Siyonist işgal rejiminin sözde askeri mahkemeleri, 2020 yılının başından bu yana Coronavirus salgınına rağmen 500 Filistinli hakkında alıkoyma kararı verdi.

Filistin Esirler Araştırma Merkezi, Birleşmiş Milletler (BM) de dâhil olmak üzere birçok uluslararası kurumun Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına yönelik yaptığı çağrılar ve pandemi salgınına rağmen siyonist işgal rejimi, keyfi alıkoymalar neticesinde Filistinlileri esir etmeye devam ettiğini açıkladı.

Esirler Araştırma Merkezi Medya Sözcüsü Riyad el-Eşkar, 2020 yılının başından bu yana işgal zindanlarında esir tutulan 328 Filistinli esirin alıkonulma süresinin 6'aya kadar uzatıldığını duyurdu.

Yine el-Eşkar, çoğunun özgürleştirilmiş eski esir olan 172 Filistinlinin ise idari alıkonulma adı altında esir edildiğini açıkladı. 

Riyad el-Eşkar yaptığı açıklamada, "İdari tutukluluk, israilin Filistinlilerin düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı eziyet ve zulüm aracıdır." diye tepki gösterdi.

Siyonist işgal rejimi, bu uygulamayla Filistinlileri, istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyma zulmüne tabi tutuyor.

Alıkonulanın, "siyonist işgalcilerin güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde sözde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan alıkonulma süresini 5 yıla kadar keyfice uzatabiliyor.

Filistinliler, siyonist işgalcilerin bu uygulamasını "keyfi tutukluluk" olarak isimlendiriyor. 

Resmi verilere göre, siyonist işgal zindanlarında aralarında milletvekili, bayan ve çocukların da olduğu 400'den fazla Filistinlinin alıkonularak esir tutulduğu belirtiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.