Siyonist işgalciler Bursa’da telin edildi

Siyonist işgalciler Bursa’da telin edildi

Siyonist işgalcilerin Kudüs'te Mescid-i Aksa'yı ibadet yapılmasını engellemesi ve Müslümanları şehit etmesi, Bursa’da kitlesel basın açıklamasıyla lanetlendi.

Siyonist terör şebekesinin Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatması tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da tepki ile karşılandı.

Bursa Ulu Cami bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına katılanlar ‘Bursa, Aksa omuz omuza”, “Mavi Marmara katilleri yıldıramaz bizleri”, “Aksa sen ümmetin ittifakısın”, “Kudüs için ayağa kalk” dövizleri taşıyarak terör şebekesi aleyhine sık sık slogan atıp Filistinli Müslümanlara destek verdi.

Kıınan Cuma namazının ardından Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi ve Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklaması, okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ardından Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Cemil Genç bir konuşma yaptı.

“Siyonistler ayrılığımızdan cesaret alıyor”

Genç, Mescid-i Aksa’nın Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu dile getirdi.

Ümmet olarak ihtilafları bırakarak bir araya gelinmesi gerektiğini belirten Genç, “Bugün Siyonistler, yaklaşık yüz yıl önce uydurma bir soykırım iddiasıyla Filistin dediğimiz bölgeye yerleştirildi. O günden bugüne kadar kurduğu çetelerle, estirdiği terörle orayı adeta bir kan gölüne dönüştürmüştür. Bugüne gelindiğinde artık Kudüs’ün sokaklarında gencecik evlatlarımızı adeta canlı yayında katletmektedir. Geçen hafta İslam ümmetinin 3’üncü haremi şerifi, yine İslam ümmetinin izzeti, şerefi ve onuru mesabesinde olan Mescid-i Aksa’yı Cuma namazına kapatma densizliğinde bulunuldu. Şunu herkes bilmelidir ki Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir. Mescid-i Aksa ve Kudüs için ümmet olarak her türlü bedeli ödemeye hazırız. Ümmet olarak bizim kendi aramızda ki ihtilaflarımız bir kenara bırakarak Kudüs’e sahip çıkma, bir araya gelmek ve kenetlenmek zorundayız. Aksi halde bu ayrılıklarımızdan Siyonistler cesaret alıyor. Yoksa onlar korkak bir millettirler.” dedi.

Müslümanlar olarak safların kenetlenmesi için mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Genç, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın her platformda gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

“Kudüs’ün özgürlüğü ümmetin vahdetinden geçiyor”

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Kudüs’ün özgürlüğünün ümmetin vahdetinden geçtiğini ifade etti.

Şeker, “Eğer ümmetin namusu ayaklar altındaysa, ilk kıblemiz kapatılıyorsa burada bağırmak ile bir şey olmayacaktır. Kudüs’ün özgürlüğü ümmetin vahdetinden geçiyor. İslam coğrafyasına bakıyoruz paramparça. Katar’ı ortadan kaldırmak için İsrail, Amerika değil Müslüman ülkeler bir araya gelip Müslüman bir ülkeyi ortadan kaldırmaya çalışıyor. Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Kafirler birbirlerinin dostudur. Sizler birbirinizin dostu olmadıkça yeryüzünü büyük bir fesat kaplar’ diyor. Müslümanlar olarak bu ayeti tatbik edemediğimiz için Müslümanlar şu anda bu haldedir.” diye konuştu.

“İsrail, mescidin tamamını ibadete kapatarak kendi mabetlerini inşa etmek arzusundadır”

Sık sık atılan sloganlar ile kesilen basın açıklamasını İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Hüseyin Kaptan okudu.

Siyonistlerin son yıllarda özellikle sivillere yönelik saldırılarının artarak devam ettiğini söyleyen Kaptan, “Bir taraftan Gazze’ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken diğer tarafta Kudüs’te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Kaptan, “1967 yılından beri Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılınmasını engelleyen İsrail, mescidin tamamını ibadete kapatarak kendi mabetlerini inşa etmek arzusundadırlar. Bu hedef doğrultusunda hukuksuz bir şekilde Filistinlileri evlerinden, yurtlarından çıkartarak yeni yerleşim yoluyla işgalini genişletmeye çalışan İsrail, diğer taraftan Mescid-i Aksa ve Kudüs etrafında yaşayan Müslümanlara yönelik fiziki ve psikolojik saldırılarını her geçen gün arttırmaktadır.” şeklinde konuştu.

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler