“Siyonist işgalciler er ya da geç yaptıklarının hesabını verecektir”

“Siyonist işgalciler er ya da geç yaptıklarının hesabını verecektir”

Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılıp, Müslümanların Siyonist çete tarafından katledilmesine tepki gösteren Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ), Siyonist işgalcilerin er ya da geç yaptıklarının hesabını vereceğini belirtti.

Siyonist işgalcilerin geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa'da 3 Müslümanı şehit ettikten sonra Mescidi ibadete kapatmasına tüm Türkiye’de olduğu gibi Van SDİ üyeleri de kitlesel basın açıklaması düzenleyerek işgalcilere tepki gösterdi.

Cuma namazını müteakip Hz. Ömer Camii önünde bir araya gelen Van SDİ üyeleri ve birçok vatandaş, organize edilen basın açıklamasına katılarak, Siyonist çeteye lanet okudu.

Basın açıklamasına katılanların ellerinde, ‘Van’dan selam direnişe devam’, ‘Mescid-i Aksa’ya x-ray cihazlarıyla değil, tekbirlerle gireceğiz’, ‘Siyonist elçilik kapatılsın ilişkiler kesilsin’ yazılı dövizler yer aldı.

Diyanet Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas’ın, Şehid Şeyh Ahmet Yasin'in ümmete yazdığı mektubu okuyarak başlayan program, terör şebekesinin Mescid-i Aksa'da şehit ettiği 3 Müslüman genç için kılınan gıyabı cenaze namazıyla devam etti.

Daha sonra Van SDİ adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Emin Akan, “Geçtiğimiz Cuma günü Mescid-i Aksakla üç Müslüman'ı şehit eden İsrail, Müslümanları Mescid-i Aksaya sokmamak için elinden geleni yapıyor. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın her kapısında sözde İsrail polisi denilen katiller sürüsü bekliyor. Ya Rabbi ilk kıblemizi, mukaddes mescidimizi bu pisliklerin şerrinden kurtar. Mescidin kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içerisi savaş alanına çevrilmiş durumdadır.” dedi.

“Siyonist çete istediği zaman ezanı susturabilmektedir”

Siyonist çetenin istediği zaman ezanı susturabildiğini belirten Akan, terör rejiminin bunu yapmakla Müslümanlara meydan okuduğunu söyledi.

Akan, “Siyonist İsrail İstediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamaktadır. Müslüman ülkelere İsrail terörünün aymazlıkları karşısında haddini bildirebilecek idareciler nasip et. Siyonist İsrail'in insan kasaplarından, İç Güvenlik Bakanı, tüm Müslümanların gözüne bakarak ‘Mescid-i Aksa bizim elimizde. Açılıp kapanması konusunda ilk ve son söz İsrail'e aittir. Diğer devletlerin konuyla ilgili ne düşündüklerini umursamıyoruz’ demesi bir meydan okumadır.” diye konuştu.

“İsrail'in zulmünü görmezden gelmek her Müslüman için bir utanç vesilesidir”

İsrail’in zulmünün görmezden gelinmemesi gerektiğini vurgulayan Akan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İsrail'in varlığına alışmak, İsrail ile normalleşmeyi kabul etmek, İsrail'in zulmünü görmezden gelmek her Müslüman için bir utanç vesilesidir. Bizi bu utançtan kurtar. Müslümanlara akıl, iz'an, şuur nasip et. Belirli çevrelerin elinde olan ekranların ve manşetlerin konuyu yok sayması, Müslümanların birbirlerinden habersiz kalması anlamına gelmez. Biz Filistin'de olup biteni yakinen takip ediyoruz ve terörist İsrail'in yaptıkları karşısında duyarsız kalacak değiliz, kardeşliğimizin gereği olarak, Müslümanların bu konuyla ilgili onurlu bir tutum ve davranış sergilemesini hepimize nasip et…”

“Siyonistlerin topraklarımızdaki varlığının vebali tüm İslam ülkelerinindir”

Küstah Siyonistlere karşı Müslümanların orta hareket etmesi gerektiğini dile getiren Akan, “İslam ülkelerinin terörist İsrail ile ilişkilerini normal hale getirmesini, sürdürmesini ve geliştirmesini onaylamıyoruz ya Rabbi... Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin politikasının Müslümanların parçalanmışlığına endeksli olduğunun farkındayız. Siyonistlerin topraklarımızdaki varlığının vebali tüm İslam ülkelerinindir. Küstah İsrail'e karşı, Müslümanların birlikte hareket etmesini nasip et. Siyonist İsrail er ya da geç yaptıklarının hesabını verecektir. Bizi üzen, bütün bu küstahlıklar karşısında İslam ülkelerinde yöneticilerin ve birçok Müslüman topluluğun tepkisiz kalışıdır.” diye belirtti.

“Müslümanlar bundan sonra ana gündemlerine Mescid-i Aksa’yı almalıdır”

Düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, program sonrası şu değerlendirmelerde bulundu :

“Geçen Cuma 1967 yılından bu yana ilk defa Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılınmadı. Bu işgalcilerin ne ilk ne de son terör faaliyeti olacaktır. Müslümanlar arasındaki zayıflama ihtilaflı hal durduğu müddetçe Siyonist teröristler bundan cesaret alacak ve saldırılarını şiddetlendirecektir. Bundan hareketle özellikle İslam ülkelerinin yöneticilerinin bunu gündemlerine almaları gerekiyor. Şu an gerek Türkiye’de gerek diğer İslam ülkelerinde hiçbir siyasi, ticari ya da askeri antlaşma Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını görmezden gelmeye gerekçe kılınmamalıdır. Hiçbir şey bunun görmezden gelinmesine sebebiyet vermemelidir. Bu açıdan bizler de Van’da bütün dernekler tarafından bir hassasiyetin oluşmuş olmasını takdirle karşıladık. Türkiye genelinde tepkiler biraz daha cılız çıkıyor bunların mutlaka artarak devam etmesi, Müslümanların bundan sonra ana gündemlerine Mescid-i Aksa’yı almaları germektedir.”

İLKHA


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler