Siyonist işgalciler, Gazze'ye bomba yağdırdı

Siyonist işgalciler, Gazze'ye bomba yağdırdı

​Siyonist işgalciler, abluka altındaki Gazze'ye bomba yağdırdı.

Gazze Şeridi'nde özelikle sivil yaşam yerlerini hedef alan Siyonist işgalciler, akşam saatlerinde kentte birçok yeri bombaladı.

Katil işgalciler, F16 savaş uçaklarıyla Gazze’deki evlere, emniyet birimlerine ve devlet kurumlarına küstahça saldırmaya devam ediyor.

Savaş uçakları hava saldırısı düzenleyen Siyonist işgalciler, Hamas lideri İsmail Haniyye’nin Gazze’deki çalışma ofisini hedef alarak, tamamen yok etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, çalışma ofisi büyük çapta hasar gördü.

Kassam Tugayları karşılık verdi

Sivil yaşam yelerini, hastane ve devlet kurumlarını hedef alarak bombardıman yapan işgalci Siyonistlere Kassam Tugayları karşılık verdi. İşgalci israilin yerleşim yerlerinde sirenler çalmaya başladı.

Hamas’ın Askeri kanadı Kassam Tugaylarının da bulunduğu Ortak Direniş Komitesi, İşgalci Siyonistlerin Gazze’ye sürdürdüğü şiddetli hava saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "İşgalci israil ordusunun sivil alanlara yaptıkları saldırılara karşılık olarak İşgal topraklarına füze atarak karşılık vermeye başladık." denildi.

Saldırılarda 5 Filistinli yaralandı

F16 savaş uçakları ile Gazze’nin kuzeyindeki bir eve gerçekleştirdiği hava saldırısında 1’i ağır olmak üzere 5 Filistinli yaralandı.

Gazze’nin güneyinde Han Yunus şehrinin deniz kıyısında bulunan balıkçılar limanı da 4 Siyonist işgalcilerin attığı 4 füzeyle vurarak yok edildi.

Ateşkese sağlandı

Mısır istihbaratı, Filistin’in direniş hareketleri ile İşgalci israil arasında yoğun görüşmeler yaparak ara buluculuk yapamaya çalıştı. Ateşken sağlanmasına rağmen Siyonistlerin F16 savaş uçakları Gazze’nin semalarında gezmeye ve saldırmaya devam ediyor.

Hamas sözcüsü Fawzi Barhoum da Mısır arabuluculuğunda Filistin ile siyonist işgalciler arasında bir ateşkesin sağlandığını duyurdu. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler