"Siyonist işgalcilerin varlığını kabul etmiyoruz ki başkentini kabul edelim"

"Siyonist işgalcilerin varlığını kabul etmiyoruz ki başkentini kabul edelim"

​Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ABD'nin şer planına tepki gösteren STK temsilcileri ve vatandaşlar, Siyonist işgalcilerin varlığını kabul etmediklerini belirttiler.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti olarak ilan etmesini değerlendiren STK temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar, İslam ülkelerini  karara sözlü değil fiili olarak tepki göstermesi gerektiğini söylediler.

ABD ve siyonist işgalcilere karşı Müslümanlar güçlerini birleştirmesi gerektiğini belirten Viranşehir Cami-Der Başkan Yardımcısı Abdullah Çelik “Siyonist israil terör devleti kurulduğu gönden beri İslam ümmetinin başına bela olmuştur. Onunla yapılan bütün antlaşmalar Müslümanların zararınadır. Bunun içinde Müslümanların güçlerini birleştirmesi gerekiyor. Biz siyonist işgalcilerin varlığını kabul etmiyoruz ki başkentini kabul edelim ve israilin hiçbir toprağı yoktur." dedi.

Mekke ve Medine’de işgal adlında olduğunu söyleyen Çelik, “Kudüs bizim mukaddesatımızdır, Kudüs’e uzanan eller bütün ümmete uzatılmıştır. Dolayısıyla Müslümanlar bütün güçlerini birleştirip Kudüs’e sahip çıkmalıdır ve bir an önce israil ve israilin arkasında duran şer göçlerini de perişan etmelidir ki ümmet rahat nefes alsın. Aşağılık Sisi ve satılık Suudi israilin planlarına maalesef ortak olmuştur. Ümmetin emeğini zenginliğini de heba etmektedir ve haçlılara peşkeş çekmektedir. israille beraber bu tür rejimlerinde ortadan kaldırılması için Müslümanların birlik olması gerekiyor. Şu an sadece Kudüs değil Mekke ve Medine’de işgal altındadır." ifadelerini kullandı.

"İşbirliği Teşkilatı'nın aldığı kararlar bizim için önemli ama yetersiz"

İstanbul da İslam İşbirliği Teşkilatında alınan kararlar bizim için önemli ama yetersiz gördüğünü söyleyen ilçe vatandaşından Ali Sar, "Son günlerde ABD’nin Kudüs’ü israillin başkenti ilan etmesi İslam toplumunda büyük tepkilere neden oldu. Bende bir Müslüman fert olarak bu karara tepkiliyim. ABD zaten İslam topraklarını işgal ettiğini ve yaptığı katliamlarını hepimiz biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı‘nın aldığı kararlar bizim için önemli ama yetersiz görüyoruz. Çünkü Kudüs’ün doğusu batısı yoktur. Kudüs tek bir şehirdir ve Filistin’in başkentidir. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı doğu Kudüs tabirini kabul etmiyoruz. Şu anda Ankara’nın doğusu yâda batısı diyebiliyor muyuz? Hayır çünkü Ankara tek başına bir şehirdir. Filistin toprakları zaten işgal devleti israil tarafından yıllardır sömürülüyor. Herkesin Filistin halkının kendi topraklarını israil devletine sattığı iddia ediliyor ve çoğunluğun kabul ettiği ama asıl gerçeğin öyle olmadığını tarih kitaplarından bulabiliriz. Filistin toprakları Müslümanlarındır ve işgal edilmiştir. Zamanla haçlı siyonist ittifakının işbirliğiyle Filistin topraklarına yerleştirildi. Müslümanlarda buna sessiz kaldı. Bu günlerde İslam toplumunda Kudüs için yaptığı mitingler basın açıklamaları inşallah İslam ümmetinin yeniden birleşmesine vesile olur." dedi.

Kudüs bütün İslam ümmetin meselesi olduğunu dile getiren vatandaşlardan Cemal Elkatmış “Öncelikle ABD’nin Kudüs israillin başkenti ilan etmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Kudüs meselesi sadece Arapların meselesi değildir. Bütün İslam ümmetinin meselesidir. Bu yüzden İslam ümmeti bir an önce birlik olup hep beraber Kudüs’e sahip çıkmalıdır. Çünkü Kudüs 3. haremi şerifimizdir. ABD’nin bu kararına destek veren bazı Arap ülkelerini de buradan kınıyoruz." şeklinde konuştu.

"Kudüs’ün doğusu batısı yoktur"

İslam ülkeleri sözle değil fiili olarak bu karara tepki göstermesi gerektiğini söyleyen ilçe esnafından İbrahim Halil Dolaş “Kudüs ümmetin meselesidir Kürt'üyle Arap’ıyla Türkü'yle Şii’siyle Sünni’siyle herkesin meselesidir. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız olmak üzere ABD’nin kararına tepkilerini dile getirdiler. Ama icraat olarak maalesef hiçbir şey göremiyoruz. Bu da bizi derinden üzüyor ve bunun için en azından hükümette çağrımız derhal büyükelçiliklerini geri çekmelidir ve yapılan antlaşmaları askıya alması gerekiyor. Bizim meydanlara çıkmamız basın açıklamalarda bulunmamız bir yere kadardır bu yüzden devlet bazında İslam ülkeleri sözle değil fiili olarak bu karara tepki göstermelidir. İnşallah bu Müslümanların ittifakına vesile olacaktır. Ayrıca Kudüs’ün doğusu batısı yoktur. Kudüs bütünüyle İslam ümmetinin 3. Mabedidir ve Kudüs Müslümanların namusudur." ifadelerini kullandı.

"Siyonist işgalciler Müslümanların içinde bulunduğu ihtilaftan faydalanıyor"

Kudüs meselesi bütün Müslümanların ittifakına vesile olacağı söyleyen esnaf Mehmet Acet de şöyle konuştu:

"Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa bugün Yahudilerin esareti altındadır. Bugün Kudüs Yahudilerin ayakları altındadır. Yahudiler bugün Kudüs’ü işgal etmiş durumda ve ABD başkanı Tump’ta bu kararı kabul etmiştir. Ama Elhamdülillah verilen bu karara karşı dünyanın her yerinde Kudüs meselesi bütün Müslümanların gündemi olmuştur. İnşallah bu Müslümanların ittifakına vesile olacaktır. Kudüs’te Müslüman kardeşlerimiz zulüm ve işkencelerle şehid ediliyor. Bize tekrar bir Selahaddin, bir Sultan Abdülhamit gerekir ki Kudüs’ü zalimlerin ellerinden kurtaralım. Eğer bir olmayıp, vahdeti aramıza yerleştirmezsek, Müslümanlar bu zulüm ve baskıdan kurtulamaz. Bugün bütün Müslümanlar toplansa bir İslam âliminin de dediği gibi 'her Müslüman bir kova su dökerse israil o suda boğulacaktır.' hatta bugün bütün Müslümanlar tükürse bile israil diye bir şey kalmayacaktır. Fakat siyonist işgalciler Müslümanların içinde bulunduğu ihtilaftan faydalanıyor ve zulüm yapıyor."

"Müslümanlar en baştan taviz vermeseydi büyük şeytan Amerika böyle bir karar alamazdı"

Kudüs bütün Müslümanların ortak beldesi olduğunu dile getiren ilçe vatandaşı Mehmet Sar, "Son günlerde ABD ve israillin Kudüs'ün Filistin’in başkenti olduğu halde israilin başkenti olduğunun kararını aldılar. Bu kararı veren ve destekçilerini kınıyoruz. Kudüs, Mescid-i Aksa bütün Müslümanlarındır ve 3. Haremi şerifidir, Hz Ömer’in teslim aldığı şehirdir Müslümanların ortak beldesidir. Selhaddin Eyyübi’nin torunları olarak bizde buradan ABD’nin aldığı bu kararı lanetliyoruz ve aynı zamanda onu destekleyen Arap ülkelerini de kınıyoruz. ABD’nin bu kararı alması Müslümanların acizliğinden geliyor. Eğer Müslümanlar en baştan taviz vermeseydi büyük şeytan Amerika böyle bir karar alamazdı. Türkiye mavi Marmara meselesinde taviz vermeseydi bu gün ABD Kudüs’ü israillin başkenti ilan edemezdi. Verilen bu kararı kınıyoruz." ifadelerini kulandı.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.