Siyonistler 11 Filistinliyi alıkoydu

Siyonistler 11 Filistinliyi alıkoydu

​Birçok bölgeye baskın düzenleyen işgal çeteleri, Batı Yaka ve Kudüs’te 11 Filistinliyi Gözaltına aldı.

İşgal çeteleri bugün Batı Yaka ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskınlar düzenleyerek 11 kişiyi alıkoydu ve evlerde arama yaptı.

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Batı Yaka’da işgal askerlerine ve siyonist yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine katıldıkları için aranan 8 kişinin alıkonulduğunu açıkladı.

Filistin kaynakları, işgal çetelerinin Ramallah’ın kuzeybatısındaki Nebi Salih köyünde Kerim Et-Temimi isimli genci alıkoyduğunu belirtti.

İşgal çetelerinin eski esir Lüey Abdurrezzak’ı da Nebi Salih köyündeki evine baskın düzenleyerek alıkoyduğu kaydedildi.

Kaynaklar, işgal çetelerinin Mahmud Nebil Takatıka ve Muhammed Ali Takatıka isimli gençleri Beytlahim’in güneyinde yer alan Beyt Feccar beldesindeki evlerine baskın düzenleyerek alıkoyduğunu ve her iki evde de arama yaptığını bildirdi.

Nebi Salih köyünde ve El-Halil’in kuzeyindeki El-Arrub Kampı’nda işgal güçlerinin baskını sırasında çatışmaların yaşandığı, işgal askerlerinin yoğun bir şekilde ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığı ifade edildi.

Kudüs’te ise işgal çetelerinin Eski Belde sakinlerinden Ahmed Ebu’l-Heva ve Ubade Necib ile Mescid-i Aksa bekçisi Halil Et-Terhuni’yi alıkoyduğu öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler