Siyonistler 2 Filistinliyi şehid etti

Siyonistler 2 Filistinliyi şehid etti

​Siyonist çetelerin, Batı Şeria'da düzenledikleri saldırıda 2 Filistinli şehid oldu, bir Filistinli yaralandı. Öte yandan işgalciler Batı Yaka ve Kudüs’te 21 Filistinliyi alıkoydu.

Ramallah’ın batısındaki Kefer Nime köyü yakınlarında bu sabah işgalcilerin ateşiyle Filistinli iki genç şehid oldu, bir genç de yaralandı.

İşgal çeteleri, Filistinli gençlerin düzenledikleri eylemde 2 siyonistin yaralandığını belirtti.

İşgalciler, yapılan eylemde 2 Filistinliyi katletti, bir Filistinliyi de yaralı olarak alıkoydu.

Görgü tanıkları işgal çetelerinin Filistin Kızılayı ilk yardım ekibinin olay yerine ulaşmasına engel olduğunu bildirdi.

Siyonistler 21 Filistinliyi alıkoydu

Öte yandan işgalci siyonistler bu sabah  erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 21 Filistinliyi alıkoydu.

Filistin kaynaklı sitelerde yer alan bilgilere göre, işgal çetelerinin, Ramallah’ın doğusundaki Silvad beldesinde Ramiz İsa Hamid ve eski esir Lüey Faris gözaltına alındı.

Ayrıca Kefer Nime’den Yusuf Ed-Diyk, Beyt Rima’dan Muhammed Hüda Er-Rimavi, El-Celzun Kampı’ndan Muhammed Eş-Şeni, Ubveyn’den Firas Musa Sahvil, Ramallah’ın batısından Salah Bezzar ve Abdurrahman Tabtab’ın da alıkonulan isimlerden olduğu kaydedildi.

Alıkonulan diğer isimler şöyle:

Ramallah’ın kuzeybatısındaki Beyt Anan’dan Visam Hüseyin Rebii, Kudüs’ün kuzeybatısındaki Bedu’dan Haşim Humeydan, Kudüs’ün doğusundaki El-İseviyye köyünden Ömer Ebu Sinine.

Kudüs’ün Eski Belde semtinden Muhammed Halid Şerife, Silvan beldesinden ise Tevfik Osman, Abdurrahim Halil El-Abbasi, Nidal Süfyan En-Netişe, Tarık Saade El-Abbasi, Mecd Ahmed El-A’ver ve Mahmud Necib El-A’ver.

Cenin’de de işgal çetelerini Kabatiye beldesi sakinlerinden Ahmed Ziyad Nezzal ve Muhammed Rasim Huzeymiyye ve kentin doğusundaki Tegu beldesi girişinde 15 yaşındaki Muhammed Emin Cibrin. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.