Siyonistler Filistinlilere saldırdı: Bir şehit onlarca yaralı

Siyonistler Filistinlilere saldırdı: Bir şehit onlarca yaralı

Siyonistlerin, Filistinlilerin Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün dördüncü cumasının ardından düzenlediği gösterilere saldırması sonucu bir Filistinli şehit oldu, onlarca kişi yaralandı.

İşgal altındaki topraklar ile Gazze sınırında Filistinlilerin Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün dördüncü cumasında yine gösteriler düzenlendi. Siyonistler, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde cuma namazının ardından düzenlenen gösterilere saldırdı.

Şehrin ez-Zaviye Kapısı bölgesinde toplanan yüzlerce Filistinli, "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne destek olmak amacıyla gösteri düzenledi. Gösteriye saldıran siyonistler, protestocuları dağıtmak için gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullandı.

Saldırılar sırasında Filistinli 25 yaşındaki bir genç başından vuruldu. Filistinli gencin şehit olduğu belirtildi. Nablus ve Ramallah'a bağlı bazı bölgelerde de siyonistler Filistinli göstericilere saldırdı. Saldırılarda onlarca Filistinli yaralandı.

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılı kapsamında 30 Mart Cuma gününden bu yana eylemler düzenliyor. Gösterilerde 36 Filistinli katledilirken yaklaşık 4 bin Filistinli de yaralandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.