Siyonistler TİKA çalışanı Murteca'yı esir aldı

Siyonistler TİKA çalışanı Murteca'yı esir aldı

​Siyonist rejimin işgal mahkemesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığının Gazze Şeridi'ndeki temsilcisi Muhammed Faruk Şaban Murteca'yı 9 yıl fiili hapse mahkûm etti.

İşgal rejiminin Bi'r Es-Seba kentindeki siyonist mahkeme, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı (TİKA)'nın Gazze Şeridi'ndeki temsilcisi Muhammed Faruk Şaban Murteca'yı 9 yıl fiili hapse mahkûm etti.

İşgal rejimi Gazze kenti sakinlerinden Murteca'yı 12 Şubat 2017'de Beyt Hanun Kapısı'ndan geçmek isterken alıkoymuş ve Askalan Cezaevi'ne nakletmişti.

Murteca, alıkonulduğu sırada TİKA'nın temsilcileri ve çalışanları için düzenlediği eğitim programına katılmak üzere Türkiye'ye işgal rejiminden gerekli izni aldıktan sonra Beyt Hanun Kapısı'na gitmişti.

Esirler Enformasyon Ofisi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal istihbaratının Murteca'yı TİKA'nın paralarını Hamas'a aktarmak ve faaliyetlerini desteklemekle suçladığını açıkladı.

Bildiride, esir Murteca'nın kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiği ve duruşmaları birkaç kez ertelendikten sonra nihai kararın dünkü duruşmada verildiği ifade edildi.

Esir Muhammed Murteca'nın dört çocuk babası olduğu ve 6 yıldır TİKA'nın Gazze Ofisi müdürü olarak görev yaptığı bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler