Siyonistler WhatsApp'a casus yazılım sızdırdı

Siyonistler WhatsApp'a casus yazılım sızdırdı

WhatsApp'a siyonist kaynaklı bir casus yazılım bulaştığı ve hedeflediği kullanıcıların bilgilerini ele geçirmeye çalıştığı belirtildi.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden cep telefonlarına siyonist rejim kaynaklı gelişmiş bir casus yazılımın bulaştığı tespit edildi.

WhatsApp dün 1,5 milyar kullanıcısından önlem olarak uygulamayı güncellemelerini istedi.

Euronews'te yer alan habere göre, WhatsApp'tan yetkili, "Saldırının arkasında gelişmiş bir siber aktörün bulunduğu ve belirlenmiş kişileri hedef aldığını" söyledi.

Financial Times gazetesi, siyonist yazılım firması NSO Grup'un geliştirdiği casus yazılımın, WhatsApp uygulamasını kullanan cep telefonları ve diğer cihazlara bilgisayar korsanları tarafından uzaktan yerleştirilebildiğini yazdı.

WhatsApp'ın sözcüsü de kötücül yazılımın uygulamanın arama fonksiyonu üzerinden sadece cevapsız çağrılar yoluyla telefonlara sızabildiğine dikkat çekti.

Yazılımdan etkilenen kullanıcı sayısının bilinmediğini ancak kullanıcıların seçilerek hedef alındığını belirten sözcü, şirketin bu durumu ay başında fark ettiğini kaydetti.

Siyonist NSO Grup'un geliştirdiği Pegasus isimli yazılım, sızdığı cihazların konumlarının yanı sıra ses ve kamera kayıtlarını da elde edebiliyor.

NSO Grup kimseyi hedef almadığını savundu

Financial Times, İngiltere'de insan hakları savunucusu bir avukatın hedef alındığını iddia etti.

Euronews'e konuşan NSO Grup sözcüsü, şirketin yazılımları "suç ve terörle mücadele amacıyla yalnızca devlet kurumlarına" lisans verdiğini, ancak "kamu güvenliğinin sağlanması için istihbarat kurumlarının bu teknolojinin nasıl kullanıldığını bildiklerini" söyledi. Sözcü, şirketin bilgisi dahilinde hiçbir kişi ve kurumun hedef alınmadığını savundu.

"Siyonist yazılım en fazla Türkiye'de kullanılıyor"

Siyonist şirketin geliştirdiği bir casus yazılımın ismi Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde geçmişti.

Toronto Üniversitesine bağlı Citizen Lab kuruluşu, Suudi Arabistan'ın NSO Grup'tan aldığı "Pegasus" adlı casus yazılım teknolojisiyle Kaşıkçı'yı izlediğini ortaya çıkarmıştı.

Citizen Lab, siyonist rejimde üretilen bu casusluk yazılımının en fazla kullanılan ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu ortaya koymuştu.

Türkiye'de kimin hedeflendiği bilinmese de araştırmayı yapan laboratuvar, kendi bulguları kapsamında en az 174 kişinin bu yazılımla denetim altında olduğunu söylüyor. Bu rakamın sadece tespit edilebilen yazılımlar olduğu düşünüldüğünde sayının gerçekte çok daha fazla olduğu sanılıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.