Siyonistlere gözdağı: Tel Aviv'i vurabilecek füzelerimiz var

Siyonistlere gözdağı: Tel Aviv'i vurabilecek füzelerimiz var

Türk Arap Medya Derneği ile Filistin İletişim ve Medya Derneğinin ortaklaşa düzenlediği toplantıya katılan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, burada yaptığı konuşmada "Tel Aviv'i vurabilecek füzelerimiz var." dedi.

Hamas lideri Heniye, “Yüzyılın Anlaşması” olarak lanse edilen şeyi tanımayacaklarını belirterek, “İzzeddin Kassam Tugayları teknolojik bağlamda gelişmiş füzeler üretti. Şu an elimizde Tel-Aviv ve ötesindeki şehirleri vuracak kapasitede gelişmiş füzelerimiz var. İşgal altında olmamıza, birçok istihbarat örgütünün karşımızda olmasına rağmen kendimizi geliştiriyoruz." diyerek işgal rejimine gözdağı verdi.

“Herkes rahat olsun”

Filistin davasının geleceğine ilişkin beklentilerini açıklayan Heniyye, “Bugün burada ben herkesi rahatlatmak istiyorum. Müsterih olsunlar. Gazze’deki direniş o kadar etkili ki doğrudan israile etki edebiliyor. israili ve işgalci orduyu sıkıştıracak ve haklarımızı tekrar alabilecek bir güç var. Her alanda gelişip kendimizi yeniliyoruz. Kendi elimizden gelen imkânlarla, gençlerimizle ve elbette zaman zaman uzmanlıklarıyla bize yardımcı olan ülkeler var. Onlardan faydalanıyoruz. Ümmet içinde birçok uzmanımız var. Bireysel, askeri, barışçıl eylemlerde bulunarak her alanda mücadelemizi sürdürüyor ve direnişimize devam etmek istiyoruz. Bu şekilde bütüncül şekilde barışçıl, askeri ve diplomatik bir direniş ile elimizi güçlendiriyoruz. Bu bize umut veriyor. Müslümanların, Arapların ve insanlığın vicdanında Filistin davası hala yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı.

"Yardımlar kesilerek Filistin’e diz çöktürülmek isteniyor"

Heniyye, “100 yılın anlaşması bölgesel ve uluslararası inisiyatife karşı bir tutum. Hayati öneme sahip olan yardımlar kesilerek Filistin’e diz çöktürülmek isteniyor. Türkiye ise Filistin’i uluslararası platformlarda koruyucu ve kollayıcı rol oynuyor. İşgal kuvvetlerinin işgallerine karşı duruyor. Vicdani ve insani bir şekilde Kudüs’teki acımızı paylaşıyor. Bu gayret ve dayanışma sonucu özellikle son yıllarda Türkiye’ye uygulanan ekonomik, siyasal baskı siyonistler ile olan ilişkilerinin bir yansıması. Türkiye’ye yapılan baskı Filistin davasına karşı olan tutumunun bir faturasıdır. Son S-400 ve F-35 tartışmalarını da bu noktadan değerlendiriyorum.” diye konuştu.

"Normalleşmeden söz edebilmek için öncelikle Filistin’in haklarını elde etmesi gerekiyor"

Arap dünyasının siyonistler ile yakınlaşmasına da değinen Heniyye, “Varşova ve Manama toplantıları ile işgalci israil ve Arap yönetimleri arasında normalleşme adımları görüyoruz. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Yüz yılın anlaşması bölgedeki halkların iradesine karşı bir inisiyatiftir. Filistin’in ve Filistinlilerin hakları elde edilmeden, siyonist işgalciler ile bir normalleşme kabul edilemez. Eğer bir normalleşme olacaksa öncelikle Filistin’in haklarını elde etmesi gerekiyor” dedi.

"Başkenti Kudüs olan Filistin devleti asıl hedefimizdir"

Filistin stratejisinin geliştirilmesi konusuna da değinen Heniyye şunları kaydetti: “Başkenti Kudüs olan Filistin devleti tanınmadığı sürece hiçbir anlaşmayı tanımıyor ve kabul etmiyoruz. Biz Hamas olarak ‘Yüzyılın Anlaşması’ olarak nitelenen şeyi tanımayacağımızı ilan ediyoruz. Filistin birliğini oluşturacak bir Mısır inisiyatifi var. Filistin iç barışıyla ilgili Erdoğan bizi çağırdığında onunla çalışabileceğimizi söyledik. Burada tekrar deklare ediyorum, Filistin birliği için çalışacağız. Bizim merkezimiz Kudüs’tür. Orada Hristiyan ve İslam mukaddesatını koruyacağız. Kudüs’ü israilin başkenti olarak kabul etmiyoruz. ABD’nin büyükelçiliğini oraya taşımasını kabul etmiyoruz. Kudüs’ün bizim hakkımız olduğunu deklare etmekten geri kalmayacağız. 67 sınırları üzerinde bir Filistin devletinin kurulmasını kabul edebiliriz ama geri kalan Filistin toprakları üzerinde kurulmuş siyonist devleti tanımamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.