Siyonistlerin amacı Mescid-i Aksa'yı parça parça işgal edip yıkmaktır

Siyonistlerin amacı Mescid-i Aksa'yı parça parça işgal edip yıkmaktır

Terör rejimi İsrail'in 3 Müslümanı katledip, Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmasına tepki gösteren Filistinli akademisyenler, Mescid-i Aksa'nın parça parça edilip, yıkılmak istendiğini belirtiyorlar.

13 Temmuz Perşembe günü sabah saatlerinde ibadet amacıyla camiye giden 2 Filistinliyi Mescid-i Aksa'nın girişinde, bir Filistinliyi de mescidin avlusunda şehit eden işgalci Siyonist İsrail, işlenen cinayetlerin ardından Harem-i Şerif'i ibadete kapatarak, cuma namazının kılınmasına dahi izin vermedi.

Ezanın susturulmasının ardından birçok kesimden tepki gelirken, İLKHA'ya konuşan Filistinli akademisyenler, bu tepkilerin yetersiz olduğunu söylediler.

Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Dr. İhsan Hammad, Müslümanların işgale karşı ayağa kalkması gerektiğini dile getirirken, Tarih Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Halid Üveysi ise işgalcilerin Mescid-i Aksa planını anlattı.

Siyonist İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını değerlendiren Hammad, saldırılarla İslam ümmetinin nabzını yoklayan İsrail'in, gereken tepkilerin verilmemesi durumunda işgal girişimlerine devam edeceğini belirtti.

Hammad, "Allah rahmet eylesin, Dr. Abdülvahap Mesiri'nin Yahudiler ve İsrailliler hakkında güzel bir sözü var. 'İsrail, yeryüzünün en zayıf devletidir. Var olan gücünü iki şeyden almaktadır: Birincisi Amerika ve ikincisi zayıf ülkeler.' diyor. Çok doğru ve yerinde bir sözdür. Çünkü zayıf İsrail'in arkasında Amerika ve zayıf ülkeler vardır." dedi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı işgal girişimine karşı İslam dünyasından gereken tepkinin gelmediğini ifade eden Hammad, âlimlerin bile buna karşı harekete geçmediklerini söyledi.

"Birinci görev İslam âlimlerine düşüyor"

Ulemanın, halkı harekete geçirmesi gerektiğini vurgulayan Hammad, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü âlimler ümmetin tuzudur. Âlimlerle beraber hiçbir edebiyatçı, şair de bir söz söylemediler ve Filistinliler şu an tek başlarına Siyonistlerle baş başa kaldılar. Ayrıca İslam âlemi hızlı bir şekilde hareket etmiyor. Bir an önce hareket etmesi gerekir çünkü İsrail Mescid-i Aksa'yı kapatmaya, Müslümanları şehit etmeye devam edecek. Bunun önüne geçilmesi ve zulme 'Dur!' denilmesi gerekir. Burada birinci görev İslam âlimlerine düşüyor."

İsrail, Mescid'i Aksa'yı tedricen işgal etmeye çalışıyor

Terör rejiminin, 1981'de olduğu gibi yine Mescid-i Aksa'yı kapattığını hatırlatan Hammad, "Daha sonra 1984'te Kudüs'ü batı ve doğu diye iki parçaya böldü. Kudüs'ü ikiye ayıran İsrail, şu an 'Kudüs tek parçadır.' diyor. Bunun nedeni şudur: Önce Kudüs'ü ikiye ayırdı, sonra bir parçasına hâkim olunca diğer parçayı da işgal etmek istiyor. Bugün Mescid-i Aksa'da da yapmak istediği şey aynıdır. Önce Mescid-i Aksa'yı ikiye bölecek ve bir parçasını alacak, sonra diğer yarısını ve en sonunda tamamını alarak yıkacak. Bu yüzden buna izin vermemek lazım." ifadelerini kullandı.

İslam âleminin, Arap dünyasının Kudüs için hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Hammad, İslam dünyasının suskunluğunu devam ettirmesi durumunda İsrail'in Mescid-i Aksa'yı kapalı tutmaya devam edeceğini söyledi.

"İsrail boşluktan yararlanıyor"

Filistinlilerin Allah'tan ve Müslümanlardan başka dayanacak kimselerinin olmadığını belirten Hammad, "Filistinliler, Müslümanlardan yardım almazlarsa Siyonist Yahudiler de kendi planlarını uygulamaya devam edecekler. Yahudiler, 1996'da Mescidi Aksa'yı yakmaya çalıştılar ama kapatamadılar. Bir sözde olduğu gibi, Araplar bir gün kızarlar, sonraki gün sakinleşirler. Ama bugün Araplar kızmıyorlar çünkü başka işleri vardır. İsrail de bu boşluktan yararlanıyor." şeklinde konuştu.

"Tek ses olun ve İsrail'e 'Dur!' deyin"

Türkiye halkından beklentilerinin yüksek olduğunu sözlerine ekleyen Hammad, "Bugün Filistin konusunda hassas davranan tek İslam ülkesi Türkiye'dir. Onun için Türkiye'den çok şey bekliyoruz. Ben buradan hem Türkiye halkına, âlimlere, edebiyatçılara, şairlere ve tüm kesimlere sesleniyorum. Tek ses olun ve İsrail'e 'Dur!' deyin. Filistinlilerin yalnız olmadığını gösterin. Mescid-i Aksa İsrail'in değildir. Sadece Filistinlilerin de değildir, tüm Müslümanlarındır. Ümmetin ilk kıblesidir, onurumuzdur. Müslümanlardan isteğimiz, beraber hareket etmeleridir. Beraber hareket edelim ve tek güç olalım." dedi.

"İslam ümmeti 50 yıldır hiçbir şey yapmadı"

Terör rejimi İsrail'in 1967 yılında Mescid-i Aksa'yı işgal ettiğini ve işgalin üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen İslam ümmetinin hiçbir şey yapmadığını belirten Üveysi ise bu işgalin halen devam ettiğini vurguladı. Üveysi, "Siyonist İsrail, Mescid-i Aksa'yı işgal ederken o zamanın başkomutanı şunu söylüyor: Mescid-i Aksa'yı komple yok edelim. Tabi, bunu tamamen kabul etmediler. Yavaş yavaş yok edilmesi yönünde karar aldılar. Bu yüzden ilk önce Burak Duvarı'nı aldılar. O günden sonra Mescid-i Aksa'dan yavaş yavaş bir şeyler koparıyorlar. Son birkaç yılda İsrail çok daha fazla şeyler yapmak istiyor. İki yıl önce İsrail Mescid-i Aksa'yı işgal etti ve bir gün boyunca ezan okunmadı, namaz kılınmadı. O zaman Müslümanların tepkisi bugünden daha fazlaydı. Bugün İsrail cuma namazını yasakladı, ertesi gün camiyi tamamen kapattı ve girişlere metal dedektör kapıları bıraktı. Halk bunu kabul etmiyor ve namazlarını mescidin kapısında kılıyor." ifadelerini kullandı.

"Siyonistlerin amacı Mescid-i Aksa'yı parça parça işgal edip yıkmaktır"

Siyonist İsrail'in amacından bahseden Üveysi, şunları söyledi: "İsrail, El-Halil şehrindeki Hz. İbrahim Camii gibi Mescid-i Aksa'yı da sabahları Yahudilere, öğleden sonra da Müslümanlara ayırarak caminin bir bölümünü bu şekilde işgal etmek istiyor. Mescid-i Aksa çok büyük bir yer, 144 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş. Bu planın ikinci aşaması ise ondan bir parça alacaklar ve sadece Yahudilere tahsis edecekler. Son olarak da bütün Mescid-i Aksa'yı ele geçirmek ve yok etmektir. Mescid-i Aksa'yı tamamen yıktıktan sonra bir Yahudi mabedi inşa edecekler."

"İsrail adım adım planını uyguluyor, Müslümanlar izliyor"

İsrail'in, planını yavaş yavaş uygulamaya koyduğunu ve Müslümanların da bunu sadece izlemekle yetindiklerini dile getiren Üveysi, "İsrail, yaptığı eylemin ardından Müslümanların tepkisini ölçüyor. Eğer Müslümanların tepkisi fazlaysa duruyorlar, eğer tepki güçlü değilse bir sonraki adıma geçiyorlar. Şimdi cumayı yasakladıktan sonra tepki görmeyince devam ettirdiler ve ikinci gün de kapattılar. Tepkiler olmayınca caminin girişlerine metal dedektörler koydular. Bu şekilde adım adım planlarını uyguluyorlar. Müslüman ülkeler şu an kendi iç meseleleriyle uğraşıyorlar, Mescid-i Aksa için hiçbir şey yapmıyorlar ve ciddi bir tepki ortaya koyamıyorlar." şeklinde konuştu.

"15 Temmuz'u yaşayan Kudüs'ten kimse bahsetmiyor"

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların olduğunu sözlerine ekleyen Üveysi, "İslam coğrafyasının, 'Mescid-i Aksa'nın kapatılmasını kabul etmiyoruz.' diye bir ses çıkarması gerekiyor. Bu çok önemlidir. Filistin halkı devletlerden bir şey beklemiyor. Ne Mısır'dan ne Ürdün'den ne Suudi Arabistan'dan bir şey beklemiyorlar ama Türkiye'den, Türkiye Cumhurbaşkanından çok şey bekliyorlar. 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesi Kudüs halkı Mescid-i Aksa'nın avlusunda toplanıp, sabaha kadar dua etti ve çok şükür, darbe girişimi başarısız oldu. Ama şu an darbe girişiminin yıl dönümünde 15 Temmuz'u yaşayan Kudüs'ten kimse bahsetmiyor. Kâbe işgal altında olsa Müslümanlar aynı tepkiyi gösterecekler mi? Gerçekten 50 yıllık işgal Müslümanlar açısından çok büyük ayıp. Mescid-i Aksa onurumuzdur. 50 yıldır İsrail istediği gibi yapıyor, Müslümanlar ise sadece izliyor. Filistin halkı şu an devletten ve milletten bir şeyler bekliyor. Maalesef Müslümanlar Mescid-i Aksa'nın önemini unutmuşlar. Biz Mescid-i Aksa'yı neden unuttuk? Bütün Müslümanların ayağa kalkması gerekiyor çünkü Suriye'de, Mısır'da, Türkiye'de ne oluyorsa İsrail'in parmağı vardır. Bu yüzden herkesin Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin için bir şeyler yapması lazımdır." dedi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler