"Siyonistlerin İslam coğrafyasından tamamıyla temizlenip atılması gerekiyor"

"Siyonistlerin İslam coğrafyasından tamamıyla temizlenip atılması gerekiyor"

Emperyalist ABD Başkanı Trump'ın verdiği kararı değerlendiren Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, en doğru çözümün siyonistlerin İslam coğrafyasından tamamıyla temizlenip atılması olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, emperyalist ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü işgalci terör şebekesinin 'başkenti' olarak açıklamasını değerlendirerek, en doğru çözümün siyonistlerin İslam coğrafyasından tamamıyla temizlenip atılması olduğunu ifade etti.

Bozan, emperyalist ABD Başkanı Trump'ın işgalci terör çetesinin 'başkenti' Kudüs olarak açıklamasını, İİT kararı ve Kürt meselesini değerlendirdi.

Saadet Partisi Diyarbakır İl binasında basın açıklaması yapan Bozan, İİT'nin bu karar ve işgali sona erdirecek yaptırım kararını almadığı gibi, 'Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak kabul ediyoruz' kararıyla Kudüs'ün bölünmüşlüğü ve israilin işgalinin kabul edilmiş olduğunun altını çizdi.

Bozan, "Siyasilerin temel görevi toplumda var olan sıkıntıları çözmek ve yeni sıkıntıların çıkmaması için gerekli tedbirleri almaktır. Bunun için de toplumu doğru okumak, teşhisleri doğru yapmak ve alınacak tedbirleri adalet temelli insan haklarına uygun olması gerekir. Bu anlamda ülkemizi idare etmeye aday farklı ideolojilere sahip partiler vardır. Bu partilerin sorunları tespit ve çözüm yolları elbette farklı olabilir. Bu farklılıkları kutuplaşma ve ayrılık sebebi değil, istifade edilecek fikirler olarak görmek gerekir. Bilindiği gibi ülkemizde yıllardır devam eden bir Kürt meselesi vardır. Maalesef bu meseleden dolayı, 50 bin civarında insanımız hayatını kayıp etmiş, ciddi oranda ekonomik değerlerimiz heder olmuştur." dedi.

Bozan, partisinin Kürt meselesiyle ilgili Genel İdare Kurulu toplantısının, 15-16 Aralık günlerinde Diyarbakır'da toplanacağını, "Kürt Meselesi Raporunu" açıklayacağını bildirerek, iktidarın, muhalefetin tavsiye, öneri ve eleştirilerinden istifade etmesi gerektiğini söyledi.

"İİT'nin kararıyla Kudüs'ün bölünmüşlüğü ve israilin işgali kabul edilmiş oluyor"

"Doğu Kudüs'ü Filistin'in Başkenti olarak kabul ediyoruz' kararıyla Kudüs'ün bölünmüşlüğü ve israilin işgalinin kabul edilmiş olduğuna dikkat çeken Bozan, şunları kaydetti: "Geçen hafta içinde ABD Başkanı Trump'ın aldığı "Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve fitne yuvası olan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını telin ediyoruz. Bu kararın İslam coğrafyasındaki istikrarsızlığı artırmaya ve BOP projesinin devamı olduğunu biliyoruz. Bunun yanında, atılacak adımları görüşmek üzere bir araya gelen İİT ise maalesef bu karar ve işgali sona erdirecek yaptırım kararını almadığı gibi, 'Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak kabul ediyoruz' kararıyla Kudüs'ün bölünmüşlüğü ve israilin işgali kabul edilmiş oluyor. Bizim için en doğru çözüm, israilin İslam coğrafyasından tamamıyla temizlenip atılmasıdır. ABD Başkanı Trump'a önerimiz çok sevdiği Yahudileri alsın Teksas eyaletine yerleştirsin."

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler