Siyonistlerle anlaşmalar iptal edilerek ilişkiler kesilmeli

Siyonistlerle anlaşmalar iptal edilerek ilişkiler kesilmeli

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Mardin İHH Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Türkiye'nin israil ile olan bütün anlaşmalarını iptal ederek ilişkilerini kesmesi gerektiğini söyledi.

Mardin İHH Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin israil ile olan bütün anlaşmalarını iptal ederek ilişkilerini kesmesi gerektiğini söyleyen Timurağaoğlu, herkesi Filistin ve Kudüs davasına destek vermeye çağırdı.

Mavi Marmara olayı da değinen Timurağaoğlu, “İsrail’in uluslararası sularda Gazze Özgürlük Filosuna düzenlediği saldırının üzerinden 9 yıl geçti. 10 insani yardım gönüllüsünün şehit edildiği, onlarcasının yaralandığı, alıkonulduğu, işkence gördüğü ve mağdur edildiği Mavi Marmara saldırısının 9. yıl dönümündeyiz. 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinliler, İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Yapılan bütün anlaşmalara rağmen, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen Filistin’e, Gazze’ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır.” dedi.

“Filistin, mücadelesi sürecinde her geçen gün siyonistlerin saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor.” diyen Timurağaoğlu, “Bölgede havadan ve karadan uygulanan ambargo artık denizden de dikenli tellerle uygulanıyor. Filistin, İsrail’in uyguladığı zalim baskı ve ablukayla adeta açık bir cezaevi durumuna getirildi. Tüm dünya İsrail katliamlarına gözünü yummuş durumda. Uluslararası hukuku çiğneyerek insanlık onurunu ayaklar altına alan İsrail’e karşı verilen mücadelemiz Kudüs özgür oluncaya kadar devam edecektir.” diye konuştu.

Filistin davasının insanlığın mücadelesi olduğu kadar Kudüs’te çalınan hakların iadesinin davası olduğunu kaydeden Timurağaoğlu, “Bizler buradan Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacağımızı herkese haykırıyoruz.” dedi.

Timurağaoğlu, son olarak şunları söyledi: “Tüm dünyadaki Müslümanlar tepkisini açıkça göstermelidir. Bütün İslam ülkeleri ve Türkiye İsrail ile olan bütün anlaşmalarını iptal etmeli ve bütün ilişkilerini kesmelidir. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Bundan 9 yıl önce yola çıkan Mavi Marmara, İslam dünyasına ve ezilen tüm halklara umut olmuştur. İnsanlığın ortak vicdanı haline gelmiş olan bu umudu canlı tutmak hepimizin görevidir. Bu vesile ile Kudüs ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.