Siyonistlerle olan bütün antlaşmalar durdurularak yaptırım uygulanmalı

Siyonistlerle olan bütün antlaşmalar durdurularak yaptırım uygulanmalı

​Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen “Dünya Kudüs Günü” etkinliğine katılan siyasetçi ve vatandaşlar, siyonist işgal rejimi ile olan bütün antlaşmaların durdurulması ve yaptırımların uygulaması çağrısında bulundular.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi ile Özgür Kudüs Platformu Diyarbakır Şubesi tarafından “Dünya Kudüs Günü” dolayısıyla Özgür Kudüs Yürüyüşü ile basın açıklaması ile düzenlendi.

Düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasına katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş ve kimi vatandaşlar, duygu ve düşüncelerini İLKHA’ya anlattı.

Yaklaşık 30 yıldan beridir “Dünya Kudüs Günü” etkinliklerinin düzenlendiğini hatırlatan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, burada verdiği röportajda hükümete seslenerek, siyonist terör rejimiyle olan tüm ilişkinlerin askıya alınması gerektiğine dikkat çekti.

Turgut, “Öncelik bu mübarek Kadir gecesinin İslam aleminin gaflet uykusundan uyanmasına vesile olmasını diliyoruz. Malumunuz Dünya Kudüs Günü dolayısıyla 30 yıldan beridir dünyanın çeşitli coğrafyalarında milyonlarca insan bir araya gelmektedir.  Bu Siyonist terör çetesine ve avenelerine bir sestir, tepkidir. Halk olarak biz, siyonist çetenin her türlü katliamlarının karşısındayız. Siyonist çete ile olan bütün anlaşmaların durdurulmasını ve derhal bitirilmesini istiyoruz. Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘israil’ için bir terör rejimi olduğunu söylemişti. Dolayısıyla terör rejimi söyleminin altı doldurulması gerekmektedir. Bugün terör şebekesiyle olan bütün antlaşmaların bitmesi gerekir. Halkın tek talebi budur.” dedi.

“Siyonist terör rejimi, Ortadoğu’daki ülkelerden almış olduğu destekten dolayı rahatlıkla at koşturabiliyor”

“Dünya Kudüs Günü” etkinliklerinin, siyonist işgal rejiminin katliamlarını bir kez daha gündeme taşıdığını hatırlatan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, siyonist terör rejiminin, Ortadoğu’daki ülkelerden almış olduğu desteklerden dolayı rahatlıkla at koşturabildiğine dikkat çekti.

Aktaş, “Dünya Müslümanları olarak Ramazan ayının son Cuma’sını Dünya Kudüs Günü olarak kutluyoruz. İşbirlikçi terör rejiminin yapmış olduğu zulümleri ve katliamlarını dile getirmek, bir nebze olsun Müslümanların sesi olmak ve onların yaşadığı sıkıntıları gündeme getirmektir. Batı emperyalizmi ve Siyonist işbirlikçilerinin beraber yapmış oldukları çeşitli tezgahlar vardır. Bu oyun ve tezgahların başında da ‘yüzyılın projesi’ diye alçakça planlanmış, ümmeti parçalamak olan büyük bir hile gelmektedir. Bu sözde projeyi Müslümanlar olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Siyonist terör rejimi, Ortadoğu’daki ülkelerden almış olduğu destekten dolayı rahatlıkla at koşturabiliyor. Ümmetin bu suskunluğu ve parçalanmışlığına da hiçbir İslam coğrafyasının ne yazık ki sesi çıkmıyor. Çoğu İslam ülkelerinin yöneticileri, Müslümanların bu sıkıntılarını görmezden gelip, ABD ve Siyonist terör rejimine şirin görünme yarışına giriyor. Rabbim Müslümanların birlik ve beraberliklerini artırsın inşallah. Tek temennimiz, bu mübarek Ramazan ayı, mübarek Cuma günü ve bin aydan hayırlı Kadir Gecesinin hürmetine rabbimiz ümmete birlik ve beraberlik vermesidir.” ifadelerine yer verdi.

“Bizler her zaman haykırmaya ve desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz”

Her zaman Filistinli Müslümanların yanında olacaklarını söyleyen Beşir Çelik, “Bu programda emeği geçenlere teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu gün bizler çok kıymetlidir. En azından Kudüs’teki kardeşlerimizin yalnız olmadığını bu kalabalıklarla görmüş oluyoruz. Onlar hiçbir zaman yalnız da kalmayacaklar. Bizler her zaman haykırmaya ve desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz. Bu tür etkinliklerinin devamını bekliyoruz.” dedi.

“Bütün İslam ülkeleri birlik ve beraberlik içinde hareket etmelidirler”

Filistinli Müslümanların acılarını paylaştıklarını söyleyen Mehmet Nuri Şen ise, “Dünya Kudüs Günü dolayısıyla düzenlenen bu etkinlik vesileyle burada olan tüm Müslüman kardeşlerimizden Allah razı olsun. Filistinli kardeşlerimiz sürekli zulüm altında olduklarından bizler de üzüntülerimizi bu şekilde haykırarak dile getiriyoruz. Onların acılını bir nebze de olsa bu şekilde paylaşıyoruz. Onların o mazlumiyetlerini dünyaya duyurma amacı taşıyoruz. Bütün İslam ülkeleri birlik ve beraberlik içinde hareket etmelidirler. Ancak bu şekilde zulümlerden kurtulabilirler.” diye kaydetti.

“Gerekirse Müslümanlar olarak ordumuzu kurup, Kudüs’ü korumaya gidebilmeliyiz”

Diğer bir katılımcı Yunus Tatar da, “Ramazan ayının son cuması olmasıyla hasebiyle bugün Dünya Kudüs Günüdür. Temennimiz odur ki bu tür etkinliklerin artarak devam etmesidir. Etkinliklerin bu şekilde artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Umarız halkımız bu anlamda daha fazla tepkilerini dile getirirler. Etkinlikler gösteriyor ki, bizler Kudüs’e karşı duyarsız değiliz. Oradaki kardeşlerimize bir destek gösterisinde bulunuyoruz. Siyonist işgal çetesine sadece ses çıkarmak veya ufak-tefek tepkiler vermek yetmez. Terör rejimine karşı yaptırımlara gitmesi ve gerekirse onlara karşı askeri bir seçenek sunmaları gerekmektedir. Onlara karşı sert ambargolar koyulmalıdır. Gerekirse Müslümanlar olarak ordumuzu kurup, Kudüs’ü korumaya gidebilmeliyiz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler