Siyonizm resmen sistematik hale getirildi

Siyonizm resmen sistematik hale getirildi

Siyonist işgal rejimi tarafından kabul edilen “Yahudi Ulus Devlet Yasa tasarısı” ile Filistinli Müslümanlara karşı uygulanan siyonist ırkçı uygulamalar “yasal' hale getirildi.

Siyonist işgal rejiminin sözde meclisi tarafından kabul edilen “Yahudi Ulus Devlet Yasa tasarısı” 55 ret oyuna karşın 62 kabul oyuyla sözde meclisten geçerek kabul edildi.

Tasarının kabulü ile Filistinli Müslümanlara ve Yahudiler dışındaki milletlere karşı uygulanan siyonist ırkçı uygulamalar “yasal' olarak sistematik hale getirildi.

Tasarının kabul edilmesini, tasarının kopyalarını yırtarak tepki gösteren Filistin asıllı milletvekilleri, sözde meclisten zorla çıkarıldı. Siyonistler ise tasarının kabulünü fotoğraf çektirerek kutladılar.

2011 yılından beri siyonist işgalcilerin gündeminde olan sözde tasarı, zaman zaman yükselen itirazlar nedeniyle bugüne kadar sözde meclise getirilememişti.

Tasarı neler getirmektedir:

1- Siyonistler tarafından işgal edilen Filistin toprakları üzerinde kurulan fiili işgal yönetiminin sözde başkenti Kudüs'tür.

2- Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan bütün Yahudilerin işgal edilmiş Filistin topraklarında kurulan işgal yönetimine dönme hakkı vardır.

3- Tasarı ile siyonist işgal yönetimi dünya ki tüm Yahudilerinin temsilcisi olan etnik ve dini temellere oturtulmuş bir yapı (devlet) olarak kabul edildi.

4- İbranice, işgal rejiminin resmi dili olarak görülüp hali hazırda resmi dil olarak kabul edilen Arapça resmi dil olmaktan çıkarıldı.

5- Siyonist işgal yönetiminin gasp ettiği Filistin toprakları üzerinde oluşturduğu fiili işgal yönetimin hükmü altında yaşayan insanlar, Yahudiler ve ötekiler şeklinde sınıflandırılarak iki farklı vatandaş modeli ortaya çıkarılıyor ve Yahudi olmayan her millet ikinci sınıf olarak görülüyor.

6- Hukukta yaşanacak bir boşluk durumunda Yahudi şeriatı esas alınacaktır.

7- Gasp edilen Filistin toprağı üzerinde söz hakkında sahip tek millet Yahudilerdir. Buna göre; işgal rejiminin gasp ettiği topraklar Yahudilerin tarihi anavatanı olarak kabul edilerek bu toprakların asıl sahibi Filistinliler ise işgalci olarak kabul ediliyor.

8- İşgal rejiminin tatil günü olarak Yahudilerin dini günleri kabul edilecektir.

Kalın: İsrail'in 'Yahudi ulus devleti' kanununu en sert biçimde kınıyoruz

Tasarının kabul edilmesi sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, siyonist işgal yönetimi tarafından kabul edilen ‘Yahudi ulus devleti' tasarısını en sert biçimde kınadığını söyledi.

Kalın, "Filistin halkını kendi anavatanlarından yasal olarak silme çabasını ifade eden bu ırkçı adımın kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir. Uluslararası toplumu, tüm dünyanın gözlerinin önünde yaşanan bu adaletsizliğe tepki vermeye çağırıyoruz." İfadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.