"Şizofreni ile Yaşamak" konulu söyleşi

"Şizofreni ile Yaşamak" konulu söyleşi

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına "Ruh Sağlığının Önemi" ve "Şizofreni ile Yaşamak" konulu söyleşi düzenlendi.

ELAZIĞ - Sağlık Bakanlığı tarafından Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün teması bu yıl “Şizofreni ile Yaşamak” olarak belirlendi. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının yürütmüş olduğu etkinlikler kapsamında Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Elazığ İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile birlikte Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına “Ruh Sağlığının Önemi” ve  “Şizofreni ile Yaşamak”  konulu söyleşi düzenlendi.

 

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü söyleşisinde, “Mutluluk İçin Hareket” temasından yola çıkıldı. Ruh Sağlığı Programları Birimiyle işbirliği içerisinde söyleşiden önce Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan İlimdar Yalçın tarafından masa başı egzersizleri ve ergonomi konulu sunum yapıldı. Katılımcıların egzersizleri yapması sağlanarak günlük yaşamda fiziksel aktivitenin her an yapılabileceğine dikkat çekilmesi sağlandı.

 

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Selahattin Karakoç, Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. İbrahim Halil Akkuş, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

 

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi tarafından yapılan açıklamada, obezite ile mücadele kapsamında çeşitli etkiliklerin devam edeceği bildirildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.