Sobadan zehirlenen aileden tedbir çağrısı

Sobadan zehirlenen aileden tedbir çağrısı

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde sobadan zehirlenen aile, sızan karbonmonoksit gazını son anda fark ettiklerini ve tedavi sürecinden sonra şu an iyi olduklarını belirterek, hava şartları nasıl olursa olsun tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından dolayı bir aile zehirlendi. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken aile, hava şartları nasıl olursa olsun yatmadan önce sobadaki kovanın dışarı çıkarılması suretiyle tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Olay, Bağlar Mahallesinde bulunan Hüseyin Bayar adlı vatandaşın evinde meydana geldi. Akşam yatarken kovayı sobadan çıkarmayı unutan aile, gece saat 03.30 sıralarında sobadan karbonmonoksit gazı sızdığını fark etti. Bunun üzerine baba Hüseyin Bayar, ailesini alarak avluya çıktı. Aile bireyleri, ambulansa Hilvan Devlet Hastanesine götürülüp tedavi altına alındı.

Sağlık durumları iyi olan aile, vatandaşlara karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.

Zehirlendiklerini fark ettiklerini söyleyen baba Hüseyin Bayar, "Saat 03.30 sıralarında odada uyurken kızım uyandı ve rahatsız olduğunu söyledi. Ben de uyandığımda kendime gelemediğimi hissettim. Aklım başımdaydı ama vücut olarak kendimi hissetmiyordum. Daha sonra kömürden zehirlendiğimizi fark ettik. Hemen eşimi ve çocuğumu alıp avluya çıktık. Çocuklarımın durumu benimkimden daha kötüydü. Biraz hava aldık Ondan sonrada ambulansa haber verdik. Hastanede gerekli müdahaleyi yaptılar fakat ben kendimde değildim. Sadece bizi hastaneye götürdüklerini hatırlıyorum." diye konuştu.

Soba zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulunan Hüseyin Bayar, vatandaşları şu şekilde uyardı:

"Malum kış ayıdayız. Her kim evde soba kullanıyorsa uyumadan önce mutlaka sobanın içindeki kovayı çıkarsın ondan sonra yatsın. Hava ister rüzgârlı isterse de yağmurlu olsun fark etmez. Zaten bizim kovamızın içindeki kömür küle dönüşmüştü ama yine de olabiliyor. Kovayı çıkardıktan sonra zaten gerekli önlemi almış olur. Kova sobanın içinde bırakıldığında farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Biz selametle atlattık şükürler olsun ama bu soba zehirlenmesinden dolayı hayatını kaybeden insanlar var. Bu nedenle dikkatli olmak lazım. Ben soba kullanımı konusunda bu uyarıda bulunmak istiyorum ben yaşadım başkası yaşamaz inşallah."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler