Şoförler İpekyol'undaki çukurlara tepki gösterdi

Şoförler İpekyol'undaki çukurlara tepki gösterdi

​Şırnak’ın Silopi ilçesinde İpekyol'unda oluşan çukurlara şoförler tepki göstererek yolun yapılmasını istedi.

Silopi-Habur ve Silopi Cizre ilçesi arasındaki tarihi uluslararası İpekyol'unda oluşan çukurlar nedeniyle araçlarında maddi hasarlar oluşan şoförler yetkililerin duruma el atmasını istedi.

Karayolunda hareket eden araçlar zig-zaglar çizerek geçmek zorunda kalıyor. Çukurlara giren araçların ise beşik gibi sallanarak hareket ettikleri görülüyor.  Çukur ve yoldaki çakıl taşlarından dolayı kimi sürücülerin araç lastikleri veya camı patlıyor.

Daha önce Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından onarım yapmak amacıyla Cizre- Silopi ilçesi arasındaki İpekyol'una serpilen çakıl taşları, kazalara neden olmuştu. Gün geçtikçe sürücüler açısından tehlike arz eden yolun yapılmaması ise tepkiyle karşılanıyor.

Türkiye Toplu Taşıma İşverenler sendikası Şırnak İl Başkanı İdris Barkın, “Yağmurlu havalarda çukurlar görünmüyor. Araç olduğu gibi içine giriyor. Kazalara sebep oluyor. Lastikleri patlıyor. Yöre halkı da sıkıntı çekiyor. Bu yol çok önemli bir yol. Ticaretin yoğun olduğu bir bölge. Yoğunluğun olduğu tek kapı burası. Buradan giden araçlarımızın çoğu yüklü, tonajlı araçlardır. Araçlar gece olduğunda yol görünmediği için büyük kazalara neden oluyor” dedi.

Irak’a yolcu taşımacılığı yapan Ahmet Alkış, “Biz perişan olmuşuz. Hükümetimizden istediğimiz tek şey bu yolların yapılmasıdır. Arabalarımız haşat oldu. Paramız yok masrafta yapamıyoruz. Perişan olduk, mahvolduk.  Yolların görüntüsün görüyorsunuz anlatmaya gerek yok” dedi.

Yusuf Derik ise bozuk yollardan dolayı perişan halde olduklarını belirterek yetkililerden yolun yapılmasını istedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler