Şoförler oy kullandıktan sonra Irak’a geçti

Şoförler oy kullandıktan sonra Irak’a geçti

Silopi'de bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a geçen şoförlerin bir kısmı oyunu kullanırken bir kısın şoförler ise kullanamadı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak Kürdistan bölgesine yük taşımacılığı yapan bazı şoförler, Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekilliği seçimleri için vatandaşlık görevlerini yerine getirip, oylarını kullandıktan sonra Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak Kürdistan’ına doğru hareket ederken, bir kısım şoförler ise oylarını kullanamadı.

Şırnak Valiliğine ait TIR Parkı Sahası'nda Irak Kürdistan’ına yük taşımak için bekleyen şoförlerin bir kısmı oyunu kullanmadı. İşinden olma korkusu nedeniyle yola koyulan şoförleri, oy kullanamadıkları için üzgün olduklarını belirttiler.

Gümrük kapsına sandık kurulmasını isteyen şoförler ekmek teknelerinden olmamak için mecbur için bugünde çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi. Oylarını kullanan Silopili şoförler ise oy kullanamayan arkadaşlarının durumuna üzüldüklerini ifade etti.

Hataylı şoför Abdulkerim Aslan, "Hatay’dan geliyorum. Şoförlük mesleğinden dolayı oy kullanamıyoruz. Devlet büyüklerinden isteğimiz sınır kapısında sandık konulmasını ve oy kullanmak istiyoruz. Habur’da sandık olsaydı oy kullanabilirdik." dedi.

Şanlıurfalı TIR sürücüsü Mustafa Atmaca da işinden dolayı oy kullanamadığını ve üzgün olduğunu belirterek, "Oyumu kullanmayı istiyorum lakin işimizden dolayı kullanamıyorum. Çalışmak zorundayız. Şimdi oy için evde kalayım desem işimden olacağım. Burada 2 gündür bekliyorum. Bizim için çalışan insanların her yerde oy kullanabilmesini istiyoruz. Bizim içinde ayrı bir sandık kurulmasını ve oyumuzu kullanmamız lazım. Milletimiz için hayırlı olan kimse o gelsin başımıza bizi yönetsin. Oy kullanmadım, keşke kullanabilseydim. Herkes kendi vatandaşlık görevini yapmalı, üzgünüz kullanamadığımızdan dolayı." diye konuştu.

TIR şoförü Bozan Kıran ise "Acaba bu Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kapıları hepsinde oy kullanılıyor neyden dolayı Habur Sınır Kapısında oy kullanılmıyor. Neye dayanarak kullanılmıyor, bunu hükümetten öğrenebilir miyiz? Acaba bu değişik bir devletin kapısı mıdır? Bu ülkeye adalet istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. Sistemin bozuk olduğundan dolayı, şirketim, “Ya işi bırakırsın, ya da çalışırsın” dedi. Dayanacağım bir yer yok, iş de bıraksam iş yok. Hükümetin sistemi sağ olsun, bu yüzden oy kullanmadım." dedi. 

Oyunu kullanan şoförlerden Osman Algur, seçimin huzurun ve barışın vesilesi olmasını temenni ederek bir haftadır oy verme işlemi için beklediğini söyledi.

Silopili şoför Mesut Alkış da oyunu yeni kullandığı Irak’a yük taşıdığını ifade ederek oy kullanamayan diğer şoförler için ise üzüntü duyduğunu anlattı. 

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.