Şoförlerden minibüse saldırı

Şoförlerden minibüse saldırı

Adıyaman-Şanlıurfa arası yolcu taşıyan minibüse , kendileriyle aynı güzergâhı kullandıkları gerekçesiyle başka bir minibüs hattı çalışanları tarafından saldırı yapıldığı iddia edildi.

Adıyama-Kahta-Şanlıurfa arası yolcu taşıyan minibüsün, Adıyaman-Kahta güzergahı yolcu taşıyan başka S.S. 5 No'lu Minibüsçüler Kooperatifin'e bağlı şoförler tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi.

Yolcu kaldırma meselesi nedeniyle yapıldığı ileri sürüler saldırıda, herhangi bir yaralanmak olmazken minibüste maddi hasar oluştu.

Edinilen bilgilere göre her iki hattın şoförleri arasında tartışma yaşandı. Tartışma sonrası çıkan kavga olay yerine polislerin gelmesiyle son bulurken taraflar ifadeleri alınmak üzere Kahta Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İfaledeleri alındıktan sonra salıverilen taraflardan S.5 No'lu Minibüsçüler Kooperatifin'e bağlı şoförler, Adıyaman Ş.Urfa Birlik Kahta Başkanı İsa Teke’nin otogardaki aracına saldırdı. Olayda minibüste maddi hasar oluşurken İsa Teke, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından otogardan alındı.

Olayla ilgili açıklama yapan Adıyaman Ş.Urfa Birlik Kahta şoförleri bu gibi saldırıların ilk olmadığını söyleyerek, “Biz Kahta Adıyaman Ş.Urfa arası 29 yıldır yolcu taşıyoruz. Kahta-Adıyaman arası taşımacılık yapan hattı çalışanları sürekli bizi tehdit ediyor ve sürekli saldırıya uğruyoruz. Üstelik bize ‘Kâhta Adıyaman yolunda asla yolcu kaldırmayacaksınız.’ diyorlar. Biz 29 yıldır kooperatifin izni ile bu işi yapıyoruz, ruhsatımız ve belgelerimiz var. Kaymakamlık Belediye ve Kooperatiflere başvurular yaptık ama bir sonuç alamadık. Yetkililerden bu duruma acil bir çözüm bulunmasını istiyoruz. İlla birilerinin minibüsünde saldırı sonucu öldürülmesi mi gerekiyor?” iddialarına yer verdiler.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (Ömer Faruk Aydın- İLKHA )
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler