Soframızda Sana da Yer Var

Soframızda Sana da Yer Var

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan liselerde okuyan muhtaç öğrencilere yönelik başlatılan "Soframızda Sana da Yer Var" projesi büyük ilgi gördü.

BURSA - Gemlik İmam Hatip Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi'nde 102 öğrenciye yönelik organize edilen kampanya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yoğun çabaları sonucu hedefine ulaştı. Öğrencileri rencide etmeden, okulda çıkan yemeklerden faydalandırılmasını amaçlayan projede, okul yemeklerinden yararlanılan öğrencileri ne aileleri, ne de arkadaşları biliyor. Büyük gizlilik içinde yürütülen, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Okul yönetimlerinin de katkı koyduğu proje, Kız Meslek Lisesinde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

 

2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlarında uygulamaya konulan projenin 51 bin liralık fon kapsamında, okul yönetimlerinin tarayıp tespit ettiği 102 öğrenciye verildiği belirtildi. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, "Yardım alan da yardımı yapan da bilinmiyor. Hiçbir öğrencimiz ve ailesi rencide edilmiyor. Proje uygulaması yılsonuna kadar sürecek. Önümüzdeki yıllarda da projeyi geliştirip, periyodik hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda titiz çalışmalar yürüten Sosyal Yardımlaşma Vakfı üyelerimize ve okul yönetimlerine teşekkür ediyorum" dedi.

 

Sosyal Yardımlaşma Vakfı Yöneticilerinin yanı sıra okul müdürleri de hem "Soframızda Sana da Yer Var" projesi kapsamında hem de diğer sosyal projeler kapsamında Kaymakam Cahit Işık'a raporları sunup, bilgi verdiler. Öğlen yemeği ile başlayan toplantıya Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz'da katıldı. Toplantıda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na önceki yıllarda önemli hizmetlerde bulunan Nimet Karataş ile İsmet Atış'a, Kaymakam Cahit Işık ve Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz tarafından birer plaket takdim edildi. Okul yönetimleri ve Sosyal Yardımlaşma Vakfını bir araya getiren toplantıların periyodik hale getirileceği açıklandı. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler