"Soğuktan korumak için pekmez için"

"Soğuktan korumak için pekmez için"

​Kış aylarının başlamasıyla soğuk algınlıklarına karşı uyarılarda bulunan aktarlar, bu mevsimde doğal ürünlerle beslenilmesi gerektiğini özelikle hastalıklardan korunmak için pekmez tüketilmesini önerdiklerini belirttiler.

Adıyaman'da faaliyetlerde bulunan Şire Pazarı Esnafı Dernek Başkanı Abdulgani Babar, kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için doğal ürünlerin tüketilmesini tavsiye etti.  

13 yıldır Şire Pazarı Esnafının Dernek Başkanlığını yaptığını söyleyen Babar, kış aylarının hastalıklarından korunmak için doğal şire ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Çocukların sağlığı için ebeveynlere çağrıda bulunan Babar, "Ben ailelere bunu tavsiye ederim sabahları çocuklara birer avuç üzüm, küçüklere 2-3 tane zihin çalıştırmak için ceviz, uyandığında bir kaşık pekmez içirsinler çocukları öyle okula göndersinler. Çocukları için muhakkak üzüm bulundursunlar, ceplerine birer kesme koysunlar bu şekilde çocukların hem zihni daha iyi çalışır hem kendilerini soğuktan muhafaza eder." dedi.

Organik ürünlerle halka hizmet verdiklerini belirten Babar, "Ürünlerimiz tamamen organik ürünler olup, halkımızın faydasına olan ürünlerdir. Adıyaman’ımıza ait tescillenmiş dutumuz var. Kuru üzüm, pekmez, pestil, kesme, ev yapımı kışlık kurutmalıklar, ceviz ve daha birçok ürün ile halkımıza hizmet sunmaya çalışıyoruz. Doğal olan ürünlerimizin tamamına yakını Adıyaman’ın halkının kendi üretimleridir. Dışarıdan çok az miktarda ürün alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha önce okullarda bu tarz yiyeceklerin okullarda öğretmenler tarafından dağıtıldığını söyleyen Babar, bu uygulamanı şimdi olmadığını bundan dolayı ailelerin çocuklarını kendileri beslemeleri gerektiğini vurguladı. (Cemil Özdaş-İLKHA) 


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler