Sokağa çıkma yasağının ardından Silvan

Sokağa çıkma yasağının ardından Silvan

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından fotoğraf karelerine yansıyan ilk görüntüler ilçedeki tahribatı gözler önüne seriyor.

Silvan'da 4 gün devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından yaşanan çatışmaların şiddeti ve tahribatın boyutu çekilen son görüntülere yansırken, her zaman olduğu gibi en büyük zararı yine halk gördü.

Şiddetin çatışmaların yaşandığı ilçede 4 gün boyunca halk büyük sıkıntılar yaşadı. Çatışmaların yoğunlaştığı Tekel, Mescit, Konak ve Feridun mahallelerinde iki ateş arasında kalan halkın büyük kısmı evlerini terk etmek zorunda kaldı. Evlerinde kalanlar ise elektrik ve su kesintisi başta olmak üzere büyük mağduriyetler yaşadı.

Çatışmaların yaşandığı mahallelerde birçok evin camlarının kırıldığı görülürken, sokak aralarında yakılmış araçlar, tahrip olmuş işyerleri ve delinen duvarlar dikkat çekiyor.

Sokağa çıkma yasağının ardından objektiflere yansıyan görüntüler, ilçedeki tahribatın boyutunu da gözler önüne seriyor.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler