"Sokakları karıştırmak Kobanililere bir fayda sağlamaz"

"Sokakları karıştırmak Kobanililere bir fayda sağlamaz"

Kobanili mültecileri ziyaret eden Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Öter, "Siyasi fikri ne olursa olsun bu kardeşlerimize sahip çıkmalıdır. Sokaklara çıkıp slogan atarak ortalığı karıştırmak bu perişan olmuş Kürt kardeşlerimize hiçbir

 

ŞANLIURFA - Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu heyeti, Suriye’nin Kobani kentinden Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine geçişleri yapılan mültecilerin geçiş yaptığı Yumurtalık geçiş noktasında incelemelerde bulundu. Daha sonra ilçe merkezinde kalan mültecileri ziyaret eden heyet, mültecilerin ihtiyaçları konusunda yetkililerden bilgi aldı.

 

Ziyarete Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Teşkilat Başkanı Veysi Güç, sekreter İbrahim Aydın, Mali işler sorumlusu Cebrail Bülbül ve yönetim kurulu üyesi Menduh Kavan katıldı.

 

Heyet ilk önce Suruç ilçe kaymakamı Abdullah Çiftçiyi makamında ziyaret etti. Suruç'a yerleşen Kobanili mültecilerin durumunu yerinde tespit edip imkânlar ölçüsünde kendilerine yardımda bulunmak için geldiklerini söyleyen heyet, güvenlik gerekçesiyle gidişlerin yasak olduğu Yumurtalık geçiş noktasını da ziyaret etmek istediklerini belirtti. Heyet Kaymakam Çiftçi’den yumurtalık geçiş noktasına gitmek için izin aldıktan sonra çarşı merkezinde kalan mültecilerin ihtiyaçları konusunda AFAD yetkilileri, Suruç belediyesini ve mültecilerin kaldığı çadırları ziyaret edip yumurtalık geçiş noktasına gitti.

 

Mültecilerin geçiş yaptığı yumurtalık geçiş noktasını ziyaret ettikten sonra İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter, şunları söyledi: “Biz Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak burada yaşanan insanlık trajedisini yerinde görüp Suruç ilçesine sığınan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını tespit edip imkânlar ölçüsünde kendilerine yardımda bulunmak için geldik. İlçe kaymakamıyla AFAD yetkilileriyle ve belediye başkanıyla görüştük. Özellikle çarşı merkezinde kalan mültecilerin durumu içler acısı acilen bunların kalabileceği güvenli yerleşimleri oluşturulmadır. Banyo ve WC ihtiyacını karşılayacak yer yok birçoğu boş dükkân ve ambarlarda kalıyor. Diğer ihtiyaçlarına gelince şuan özellikle yatak su çocuk maması temizlik maddesi ve günlük yaşamlarını sürdürebilmek için hazır yiyeceklere ihtiyaç vardır."

 

Federasyon ve Zahireciler Derneği olarak birkaç gün içerisinde toplayabilecekleri yardımları Kobanili mültecilere ulaştırmaya çalışacaklarını ifade eden Öter, bu bayramda herkesi Kobani halkıyla dayanışmaya çağırdıklarını söyledi.

 

"Sokakları karıştırmak bu kardeşlerimize bir fayda sağlamıyor"
Kobanili mültecilerin yaşadığı insanlık trajedisi karşısında her kesimin çaba sarf etmesi gerektiğini dile getiren Öter, “Gerçekten de burada bir insanlık dramı yaşanıyor. Evini barkını mülkünü terk edip buraya yerleşen kardeşlerimizin hali içler acısı, insanım diyen herkesin elini bu taşın altına koyup imkânlar ölçüsünde siyasi fikri ne olursa olsun bu kardeşlerimize sahip çıkmalıdır. Sokaklara çıkıp slogan atarak ortalığı karıştırmak bu perişan olmuş Kürt kardeşlerimize hiçbir fayda sağlamaz. Birbirimizle kenetlenip bu insanlara neler yapabiliriz diye çaba harcamalıyız.  Ve kimse bunu kendi tekeline almamalıdır. Gün birlik ve beraberlik günüdür.” ifadelerini kullandı.

 

"Batı pas tutan silahlarını Ortadoğu halklarına yağdırmakla meşgul"
Amerika ve İsrail’in Ortadoğu halklarına bomba yağdırmakla meşgul olduğunu belirten Öter, “Kimse Amerika ve İsrail’den yardım beklemesin onlar ancak depolarında pas tutmaya yüz tutmuş bombalarını Ortadoğu halklarına yağdırmakla meşguller. IŞİD’i bombaladıkları yok boş arazileri bombalıyorlar. IŞİD Kobani'ye girdi. Hani IŞİD’i bombalıyorlardı. Bu güne kadar kim onlardan hayır gördük ki Kürtler hayır görsün. Tek işleri katliamlar yapıp Müslümanların kanını dökmektir. Nerede Birleşmiş Milletler nerede sözde insan hakları savunucuları bunlar söze geldiğinde ekranlara çıkıp konuşabiliyorlar ama sıra icraata geldiğinde kimse onları görmüyor." diyerek tepkisini dile getirdi.  (Osman Gülebak\Mehmet Aslan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.