Solhan'da öğrencilerden anlamlı iftar yemeği

Solhan'da öğrencilerden anlamlı iftar yemeği

Bingöl'ün Solhan ilçesinde Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler tarafından evinden uzak, pansiyonda yatılı kalan arkadaşlarına iftar yemeği verildi.

Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler; içinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan ayında, evlerinden uzakta, okul pansiyonunda kalan öğrenci arkadaşlarını, evlerinde yaptıkları yemeklerle iftar sofrasında ağırladı.

Yardımlaşma ve paylaşma ayı olan Ramazan ayında Solhanlı öğrencilerin yatılı ve ailelerinden uzakta bulunan arkadaşlarını, evlerinde yaptıkları yemeklerle iftar sofrasında ağırlaması takdir toplarken,  verilen iftardan memnun kalan öğrenciler ise yemeklerini kendileriyle paylaşan öğrenci arkadaşları ve ailelerine teşekkür ettiler.

Öğrencilerden öğrencilere verilen iftar yemekleri evlerde hazırlandı

Anlamlı iftar yemeği hakkında konuşan Okul Müdür Yardımcısı Muhammed Ferit Okuyan, İlçe merkezinde evi olan öğrencilerden, yatılı kalan öğrenci arkadaşlarına bir iftar yemeği verme talebinin geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Öğrencilerden gelen iftar yemeği talebini, öğretmen arkadaşlarımızla istişare ederek, öğrencilerimizle konuştuk. Yurtta kalan 80'den fazla öğrencimiz var. 50 civarında da evi burada olan öğrencimiz var. Öğrencilerimizle konuştuk ve evi burada olan öğrencilerimize evlerinde bir şeyler hazırlayarak getirmelerini istedik. Okul olarak, erkek ve kız pansiyonunda kalan öğrencilerimize bir iftar yemeğini verelim dedik. Geçen sene sayımız az olduğu için kız ve erkek öğrencilerimizi iftar saatlerinde ayrı ayrı ağırlamıştık. Bu yıl ise hem erkek hem de kız pansiyonunda kalan öğrencilerimizi, evi burada olan öğrencilerimiz ağırladılar. İftar yemeği verdik, gayet güzel geçti. Böylelikle hem öğrencilerimiz arasında yardımlaşma duyguları oluşsun, hem okula aidiyet duyguları gelişsin, hem de okula olan bağlılıkları artsın diye bu iftar etkinliğini düzenledik. Bu etkinliğe katılan bütün öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Umarım yurtta kalan öğrencilerimizi iyi ağırlamışızdır. Bu da umarım herkese örnek olur. Çünkü Ramazan ayı okul dönemine denk geliyor. En azından öğrencilerimize ev ortamını yaşatalım dedik. Yaşattıysak ne mutlu bize! "

"Ramazan'ın amacı birlik ve beraberliktir"

Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Merve Nur Çiftçi, "Ferit hocamızın sayesinde Ramazan etkinliği düzenledik. Biz arkadaşlar olarak; yurtta kalan arkadaşlarımıza, aile hasreti çeken arkadaşlarımız için burada böyle bir program gerçekleştirdik. Hocamız etkinlik öncesinde yapacağımız programla ilgili olarak evleri burada olan öğrencilere görev dağılımı yaptı ve böyle bir etkinlik gerçekleşmiş oldu. Ramazan'ın amacı birlik ve beraberliktir. Biz bu amaç için toplandık. Allah kimseyi evinden, barkından, ailesinden uzak tutmasın. Buradan bütün arkadaşlarıma ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler