Son yıllarda sülükle tedaviye ilgi arttı

Son yıllarda sülükle tedaviye ilgi arttı

Halkalı solucanlar türüne giren sülükler, birçok rahatsızlıkta tedavi için kullanılıyor.

DİYARBAKIR - Son yıllarda doğal tedavi yöntemlerinden olan sülükle tedaviye ilgi arttı. 25 yıldır sülük tedavisi işiyle uğraşan Diyarbakırlı Mustafa Börü, halkalı solucanlar türüne giren sülüklerin birçok rahatsızlıkta tedavi için kullanıldığını belirtti.

 

Sülüklerin, vücuttan emdiği kanlar ve vücuda aktardığı enzimlerle doğal tedavi imkânı sunduğunu ifade eden Börü, hiçbir makinenin yapamadığını sülüklerin yaptığına dikkat çekti.

 

Sülük tedavisinin oldukça faydalı olduğunu kaydeden Börü, “Yaklaşık 2 bin tür sülük çeşidi bulunur. Bu sülüklerin bir kısmı kan emicidir. Kan emici sülüklerin ise sadece 2 türü tedavi edicidir. Bunlar, aldıkları pis kanı rafineriden geçirir ve rafinerideki toksinleri arındırdıktan sonra yaklaşık 173 tane enzimi kanla beraber vücuda enjekte ederler. Hiçbir makinenin yapamadığı analizi sülük yapar. Mineralli ve tatlı sularda yaşayan sülükler, kirli sularda yaşayamazlar. Dolayısıyla sülükle tedavi, doğal tedavide kullanılan bir yöntemdir.” dedi.

 

“Sülük tedavisinde hastanın kan durumunun bilinmesi gerekir”
Börü, “Sülük tedavisi için hastanın kan durumunun bilinmesi gerekir. Hastada itepe rahatsızlığı veya animü hastalığı varsa sülük tedavisi uygulanmaz. Eğer uygulanırsa hasta düşük tansiyondan bayılabilir veya kısmi felç geçirip ölebilir.” diyerek, sülük tedavisinin her insanda uygulanmasının olumsuz sonuçlara yol açabileceğini kaydetti. (Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.