"Sonuna kadar Kudüs'ü savunacağız ve koruyacağız"

"Sonuna kadar Kudüs'ü savunacağız ve koruyacağız"

Emperyalist ABD'nin, Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak ilan etmesine tepki gösteren öğrenciler, sonuna kadar Kudüs'ü koruyacaklarını söylediler.

Emperyalist ABD'nin, Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak ilan etmesine tepki gösteren Diyarbakırlı öğrenciler, sonunda kadar Kudüs'ü savunacaklarını ve koruyacaklarını söylediler.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü Siyonistlerin "başkenti" ilan etmesine tepkiler dinmiyor.  Öğrenciler, karara karşı duydukları tepkiyi İLKHA'ya anlattı.

Müslümanların kendi görevlerini yerine getirmesi gerektiğini belirten Muhammed Cevher Yurttaş, meydanlarda Kudüs'ün sadece Filistin'e ve Müslümanlara ait olduğunun haykırmak gerektiğini söyledi.

Yurttaş, İslam liderleri karar karşısında en büyük tepkiyi vermesi lazımdır. Biz belirli bir aşamaya kadar bir şey yapabiliyoruz ama liderler israile en büyük tepkilerini koyabiliyorlar. Kudüs Filistin'in başkentidir. İsrail diye bir devlet dee tanımıyoruz." dedi.

Kudüs'ün tüm İslam âleminin davası olduğunu ifade eden Mehmet Emin Talayhan ise şunları söyledi:

"Kudüs davası sadece belirli bir kesime ait değildir.  Tüm İslam âleminin bir davasıdır. Bir başkan çıkıyor ve  'Kudüs israilin başkentidir' diyor. Bu şekilde 2 milyar Müslüman hakaret etmiş oluyor. Müslümanlar bu lafın altında kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Nasıl böyle bir hakaret edebilir? Bir imza atıyor! Kudüs bir kalemin ucundaki mürekkep midir?  Kudüs İslam'ın başkentidir. İslam liderleri bu olaya misliyle karşılık verilmesi gerekir."

Yakup Akbaş da Kudüs İslam'ın kırmızıçizgisi olduğunu ve bu kırmızıçizgiyi koruyacaklarını belirtti.

İşgalci siyonistlerin ve emperyalist Amerikan'ın Müslümanların sessizliğinden güç olarak böyle bir karar verdiği belirten Özlem Pilinç, "Kudüs Filistin'in başkentidir. Böyle kabul edilmesi gerekiyor. Onlar israilin başkenti diyerek sadece kendini kandırıyorlar ve Kudüs'ü sömürmeye çalışıyorlar. Müslümanlar olarak buna izin vermeyeceğiz.  İsrail ve ABD bu gücü Müslümanların suskunluğundan alıyor. Ama bizi korkutamazlar. Burada en büyük görev devlet yetkililerine düşüyor.  İslam İşbirliği Teşkilatının toplantısına Suudi Arabistan gelmeyerek Kudüs'ün arkasında olmadığını gösterdi. Biz direniş göstererek Kudüs'ün arkasında olacağız." şeklinde konuştu.

Başka bir öğrenci Fatma Karahanlı ise şunları söyledi: "Peygamber Efendimizin döneminden bugüne kadar Kudüs'ü biz başkent olarak kabul ediyoruz.  İsrail kendine bağlı kılmaya çalışıyor. Müslümanlar buna karşı çıkması gerekiyor. Bütün Müslümanlar bir olup Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak kabul etmelidir. Kudüs'ün ve Filistin'in arkasında olması gerekiyor."

Ferda Çelik de hiç kimsenin Müslümanların vatanına göz dikemeyeceğini belirterek, "Arap devletleri hiçbir şekilde uyarı vermiyorlar, hepsi destek oluyor. Bu yanlıştır. Müslüman, kardeşinin zor gününde yanında olması gerekiyor." dedi.

İLKHA


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.