"Sorunlarımızla ilgilenecek muhatap bulamıyoruz"

"Sorunlarımızla ilgilenecek muhatap bulamıyoruz"

2011 yılında Van'da meydana gelen depremler sonrası yapılan TOKİ'lerde oturan sakinler, TOKİ'deki sorunların çözümü için kendileriyle ilgilenecek bir muhatap bulamadıklarını söylediler.

VAN - Van Edremit TOKİ’de oturan TOKİ sakinleri, dairelerinde ciddi sorunların oluştuğu ve sorunların çözümü için kimlere gideceklerini şaşırdıklarını belirterek, TOKİ’yi yapan yüklenici firmadan herhangi bir yetkilinin TOKİ’de olmamasına tepki gösterdiler.

 

Van Edremit TOKİ 4. Etap CV6 bina yetkilisi Ayşe Dumanlıdağ, oturdukları TOKİ’lerde çok ciddi sorunların olduğunu ve teslimat yapılmamasına rağmen bu sorunlarının çözülmediğini belirtti.

 

Dumanlıdağ, TOKİ’de yaşanan sorunları anlatacak herhangi bir muhatap bulamadıklarını belirterek, “TOKİ yönetiminden başka hiçbir yetkili yok. Yüklenici firma ortadan kaybolmuş. Sorunlarımızı çözecek bir muhatap bulamıyoruz.” diyerek duruma tepki gösterdi.

 

“Evlerimizin yıkılma tehlikesi var”
Van Edremit TOKİ 4. Etap CV6 bina yetkilisi Ayşe Dumanlıdağ, oturdukları binanın kazan dairesinin patlamasından dolayı binanın su aldığını ve binanın yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Oturduğumuz sitenin bodrum katında bulunan kalorifer dairesindeki kazanın suyu patlamış. Bu patlak uzun süredir devam ediyor. Bunu yetkililere bildirdik. Fakat kimse gelip bununla ilgilenmiyor. Evlerimizin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya, TOKİ sakinleri olarak bu tür sorunlarımızın çözümü için dilekçe topladık. Bunu yönetime bildirdik. Fakat henüz bu sorun giderilmedi. Bu sorunu yönetimde Bahattin Beye ilettim. Kendisi bu sorunun yetkililere bildireceğini söyledi. TOKİ’yi yapan yüklenici firma ortadan kaybolmuş. Bizim sorunlarımızı giderecek bir yetkili yok.” diye konuştu.

 

"Sorunlarımızı çözecek bir muhatap istiyoruz”
Dumanlıdağ, TOKİ’de işçilik adına doğru düzgün bir iş yapılmadığını iddia ederek, “Kapı kolları, banyo ve lavabolar, mutfak dolapları sağlam yapılmamış. Bunların yanı sıra evlerimiz sürekli damlıyor. Balkonlardan, mutfaktan, lavabodan, banyodan alt katlara su damlıyor. Kazan ve kapıcı dairesi patlayan su yüzünden kir pas içinde, binada çok kötü kokular geliyor. Kapıcı ve kazan dairesinde sızan sudan dolayı duvarlar çürümüş. Binalarımızın çökme durumu var. Kazan dairesinde elektrik telleri dışarıda ve kazan dairesi su içinde, elektrik kablolarının üzerine suların aktığını görüyoruz. Bu da bina sakinleri ve personeller için tehlike arz ediyor. Bu tür birçok sorunlarımız var. Bizim sorunlarımızı çözecek bir muhatap istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Dumanlıdağ, yaşanan sorunlar için site sakinleri olarak dilekçe topladıklarını ve bunların AFAD ve TOKİ yetkililerine ulaştıracaklarını söyledi. 

 

İddialarla ilgili olarak yüklenici firmadan bir yetkiliye ulaşamadık. (Hacı Yılmaz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.