Sosyal medya yoluyla topladığı yardımları köy okullarına ulaştırdı

Sosyal medya yoluyla topladığı yardımları köy okullarına ulaştırdı

Adana'da sosyal medya hesabı üzerinden 'Köy Okulları Yardım Projesi' adı altında kampanya başlatan Hazal Cebe, Diyarbakır'daki köy okullarına kırtasiye malzemesi, giyecek ve nakdi yardımında bulundu.

Adana'da başlattığı yardım kampanyasına Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde sürdüren Hazal Cebe isimli vatandaş, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaklaşık 50 öğrenci ve 15 yetim çocuğa çeşitli yardımlarda bulundu. 

Yapılan yardımlar ile ilgili konuşan Cebe, köy okullarındaki öğrenciler için sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanya ile çeşitli yardım malzemesi topladığını belirtti.

Cebe, "Yardım faaliyetlerini Adana'da kendi imkânlarımla elimden geldiğince yürütmeye çalışıyorum. Ancak daha sonra bu çalışmayı sosyal medya aracılığıyla duyurdum. Yaklaşık 2 ay önce sosyal medyada başlattığım bu projeye ilgi yoğun oldu. Köy okulları için birçok sosyal medya kullanıcısı çağrımıza kulak verdi. Çağrımız üzerine kimisi kırtasiye kimisi kışlık kıyafet yardımında bulunurken, beni yakından tanıyan kişiler ise nakdi yardımında bulundu. Daha sonra projemi gören Adana ilçe belediye başkanı da çocukların ayakkabı ihtiyaçlarını karşıladı." dedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde gerçekleştirilen yardımlarla ilgili bilgi veren Cebe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Beypınar ve Aşağı Veysi ilkokullarında yaklaşık 50 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunurken, Tekel ve Bahçelievler mahallelerinde ise toplam 15 yetim çocuğu baştan aşağı giydirdik. Adana'da başladığım bu yardım faaliyetlerini şimdilerde birçok köy okulunda yürütmeyi düşünüyorum." (Emrah Deniz - İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler