Sosyal medyada PKK propagandası yapan 2 kişi gözaltına alındı

Sosyal medyada PKK propagandası yapan 2 kişi gözaltına alındı

Siirt Valiliği, sosyal medya paylaşımları üzerinden PKK propagandası yapan 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Yapılan bir başka operasyonda ise PKK'ye ait mühimmat veyaşam malzemeleri ele geçirildi.

Siirt Valiliği, jandarma tarafından yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda sosyal medya paylaşımları üzerinden PKK propagandası yapan 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK örgütünün faaliyetlerinin deşifresi ve etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak Siirt İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen faaliyetler kapsamında; sosyal medya paylaşımları üzerinden PKK/KCK örgütü propagandası yürüttüğü değerlendirilen şahısların tespitine yönelik olarak yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Siirt İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü tarafından Kurtalan ilçesinde 6 şüphelinin ev ve eklentilerinde arama yapılmış, 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

PKK'ye ait mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi

Siirt Valiliğinden yapılan bir başka açıklamada ise Siirt’in Pervari ilçesinde bulunan Yazlıca (Herekol) Dağı bölgesinde devam etmekte olan operasyonlarda PKK’ye ait yaşam malzemesi ve örgütsel dokümanın ele geçirildiği belirtildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, Siirt İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında yürütülen operasyonlar kapsamında; Çakırsöğüt 3’ncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığı tarafından dün saat 15.00’da Siirt İli Pervari ilçesinde bulunan Yazlıca (Herekol) dağı bölgesinde devam etmekte olan operasyonlar çerçevesinde bölgede arama faaliyetleri sırasında PKK’ye ait örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

Yapılan arama neticesinde bir mağara ve 6 ayrı noktada 6 adet büyük tüp, 500 kilogram gübre, 3 metre kablo, 125 metre jiletli tel, 13 adet Bixsi makinalı tüfek mühimmatı, not defterleri, PKK’lilere ait kıyafetler ve çok miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel dokümanlar ele geçirildiği aktarılan açıklamada, ele geçirilen malzemelerden delil niteliğinde olanlar muhafaza altına alındığı ve diğer malzemelerin Cumhuriyet Savcısının talimatı ile yerinde imha edildiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler