Sosyal medyadan "aşırı sol örgüt" propagandasına 3 gözaltı

Sosyal medyadan "aşırı sol örgüt" propagandasına 3 gözaltı

Balıkesir'de, sosyal medya üzerinden "aşırı sol örgütlerin" propagandasını yaptıkları belirtilen 3 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir Valiliği, Erdek ve Burhaniye ilçelerinde sosyal medya üzerinden "aşırı sol örgütlerin" propagandasını yaptıkları belirtilen 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı unsurlarca terör örgütlerine yönelik yapılan istihbarî çalışmalar sonucunda; aşırı sol (DHKP/C, THKP/C, MKP, DEV-YOL) terör örgütlerinin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan şahıslara yönelik icra edilen eş zamanlı operasyon sonucunda Erdek ilçesi Atatürk Mahallesi'nde N.A  ve Erdek ilçesi Halitpaşa Mahallesi'nde S.S.A isimli şahıslar ile Burhaniye ilçesi İskele Mahallesi'nde E.E isimli şahıs yakalanmıştır." denildi.

Açıklamada, N.A ve S.S.A isimli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada yasak yayın ve bir adet kurusıkı tabanca ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, bu olaylarla ilgili olarak adli makamların talimatıyla N.A, S.S.A ve E.E isimli şahısların yakalanarak gözaltına alındığı ve haklarında yasal işlem başlatıldığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.