Söz ve Kalem dergisinin Mart sayısı çıktı

Söz ve Kalem dergisinin Mart sayısı çıktı

Aylık gençlik, ilim ve kültür dergisi Söz ve Kalem, Mart ayında “İslami şahsiyetin en önemli özelliği; güzel ahlaktır” başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Aylık gençlik, ilim ve kültür dergisi Söz ve Kalem, bu ayki 30'ncu sayısıyla yine dopdolu. Dergi, Mart ayında  “İslami şahsiyetin en önemli özelliği; güzel ahlaktır” başlığıyla okuyucularının beğenişe sunulmuş.

Her ay genç okurlarına tavsiyelerin yapıldığı başyazıda bu ay güzel ahlak konusu işlenmiş. Derginin başyazısında Müslüman şahsiyetlerin güzel ahlak konusunda göstermesi gereken duyarlılığın altı çizilerek ,“Müslüman gençler; iman, ahlak, ibadet, takva, tevekkül, itaat ve sabırda en iyi noktayı yakalamak için çabalamalı ve numune bir İslami kişilik ortaya koymalıdırlar. Yani iyiliklerde zirveyi yakalayarak İslam’ın öngördüğü şahsiyet olma gayretinde bulunmalıdırlar. Tavır, davranış ve İslami yaşantılarıyla çevresine örnek olmalıdırlar.

Müslüman gençler, sarsılmaz bir iman ve kâmil bir ahlak ile kendilerini tehlikelerden koruyabilecekleri gibi, etraflarındaki gençlerle ilgilenip onları da tehlikelerden koruyabilirler. Bunun için İslam’ı iyi bilmeleri ve en güzel şekilde yaşama çabası içerisinde olmaları gerekir.” ifadelerine yer verilmiş.

İslami hizmeti kendisine şiar edinen genç davetçilerin taşıması gereken özellikler başyazıda şu şekilde sıralanmış:

“Her türlü aşırılıktan, ifrat ve tefritten uzak durur.

Kibir ve gururdan uzak durur. Yumuşak huylu, mütevazı ve cömerttir.

İnsanın sahip olduğu birçok erdemi yok eden gıybet, dedikodu, iftira, suizan, söz taşıma, yalan ve lüzumsuz konuşma gibi kalbi hastalıklardan uzak durur.

Okumada ve öğrenmede en iyi seviyeyi yakalamaya çalışır.

Zamanını en iyi şekilde değerlendirmek için çabalar. Bu hususta, Resulullah Aleyhisselatu Vesselam’ın“İki günü bir olan ziyandadır” desturunu esas alır. Tembellik ve üşengenlik musibetlerinden uzak durur. Çalışkan, düzenli, disiplinli ve programlıdır.

Adaleti en iyi şekilde ikame etmeye çalışır. Yanlış ya da haksızlık yapan en yakını dahi olsa karşı çıkar.”

Davetten astronomiye, tarihten edebiyata birçok konunun kaleme alındığı Mart sayısı tüm seçkin bayilerde. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.