Söz ve Kalem Dergisi'nin Şubat sayısı çıktı

Söz ve Kalem Dergisi'nin Şubat sayısı çıktı

Yazarlarının tamamı gençlerden oluşan aylık gençlik, ilim ve kültür dergisi Söz ve Kalem Dergisi'nin Şubat sayısı çıktı.

Gençlik dergisi Söz ve Kalem 29. sayısı ile okurlarıyla buluştu. Dergi bu ayki sayısında Şubat ayında şehit olan İslam önderlerinin hayatı ve mücadelesine yer vermiş. Her ay genç okurlara yapılan tavsiyelerin yer aldığı başyazı da ise İslam düşmanlarının oyun ve desiselerine karşı Müslümanların kardeşliğine vurgu yapılmış.

Derginin başyazısında son zamanlarda emperyalist ve Siyonistlerin topyekün saldırılarına vurgu yapılarak “Emperyalist ve Siyonist güçlerin işgal ve istibdadından ağır darbeler alan ve nefesleri kesilen Müslümanlar, her geçen gün şiddetlenen kardeş kavgalarıyla ağır kayıplara uğramaktadır. İslam düşmanlarının uzunca zamandır kurguladıkları Müslümanların birbirlerini tüketmesi, hedeflerini kısmen de olsa gerçekleşmiş bulunmaktadır. İslam düşmanlarının bu kirli oyunlarına gelen Müslümanların birbirlerine acımasızca yaklaşımları düşmanlara yeni fırsatlar sunmaktadır. Kendi çıkarları için İslam’ı kullanmaya çalışan kimilerinin akıldan ve hikmetten uzak çıkışları İslam’a ve Müslümanlara büyük zararlar vermektedir. Ancak, bize düşen, bunlara aynı şekilde karşılık vererek kin, düşmanlık ve savaşı körüklemek değil, hikmetle yaklaşıp yanlışlarını uygun ortamlarda dillendirmek ve bu kötü duruşu terk etmelerini sağlamaktır.” ifadelerine yer verilmiş.

Davetten astronomiye, bilimden şiire kadar birçok konunun ele alındığı Şubat sayısı dopdolu içeriği ile yine dikkat çekiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.